Planta care curăță aerul din casă în doar 24 de ore. Chiar experții de la NASA ne recomandă să o ținem în locuință

Stan Filon 22.05.2023, 20:43
Planta care curăță aerul din casă în doar 24 de ore. Chiar experții de la NASA ne recomandă să o ținem în locuință

Natura ne-a lăsat o plantă care curăță aerul din casă în doar 24 de ore! Această plantă este recomandată să stea la noi în casă chiar de către NASA! Experții de la celebra agenție spațială americană au făcut foarte multe teste pe această plantă, iar concluziile le afli în rândurile de mai jos.

Planta care curăță aerul din casă în doar 24 de ore

Plantele de interior sunt o adevărată încântare pentru privitori, însă acestea sunt și foarte utile. Consumă dioxidul de carbon și eliberează oxigen și fac asta cât este ziua de lungă. În plus, unele plante sunt capabile să absoarbă și substanțe care nouă ne fac rău.

Un studiu NASA a dezvăluit că există unele plante care îmbunătățesc calitatea aerului și aici vă vom spune ce plantă ar trebui să puneți în sufragerie pentru a avea aer pur în casă timp de 24 de ore. Potrivit portalului El Mueble, planta pe care ar trebui să o ai în cameră pentru a purifica aerul din locuința ta este planta paianjen sau Chlorophytum (Voalul miresei). Această plantă de interior are capacitatea de a elimina 96% din monoxidul de carbon prezent în mediu în doar 24 de ore.

Planta care curata aerul din casa in doar 24 de ore
Planta care curata aerul din casa in doar 24 de ore

Se îngrijește foarte ușor

Cu siguranță ați văzut deja această plantă, deoarece este una dintre cele mai populare datorită ușurinței mari de reproducere și îngrijirii sale extrem de simple. Planta păianjen se caracterizează prin frunze lungi care pot ajunge pana la 75 cm, care arata ca o panglica. De asemenea, este o plantă care poate supraviețui în medii întunecate, ceea ce o face ideală ca plantă de interior.

Planta păianjen este una dintre cele mai ușor de îngrijit, deoarece nu necesită multă lumină pentru a se dezvolta. Cel mai bun mod de a-ți îngriji planta este să o plasezi într-un loc în care primește semiumbră. De asemenea, această specie are nevoie de apă destul de multă, așa că recomandăm aplicarea apei de trei ori pe săptămână în timpul verii pentru a o face să crească mai repede.

Așa că dacă vrei o plantă frumoasă, care să aibă beneficii pentru sănătatea ta, cu siguranță ar trebui să ai planta voalul miresei în casă. Amintiți-vă că NASA recomandă să aveți cel puțin două plante de interior pentru a purifica aerul din locuință și pentru a evita elementele care sunt dăunătoare sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...