Plângere penală împotriva Tesla: un șofer de taxi din Paris susține că a provocat un accident pentru că autoturismul Model3 nu a frânat la timp

Bogdan Bârliga 21.03.2022, 16:18
Plângere penală împotriva Tesla: un șofer de taxi din Paris susține că a provocat un accident pentru că autoturismul Model3 nu a frânat la timp

Un șofer de taxi din Paris a depus o plângere penală împotriva producătorului auto american după ce a fost implicat într-un accident soldat cu victime.

Taximetristul a declarat că autoturismul Tesla Model 3 pe care îl conducea a accelerat de la sine și că nu a putut acționa frânele.

Plângere penală împotriva Tesla

Un șofer de taxi din Paris a depus o plângere penală împotriva producătorului auto american Tesla după ce a fost implicat într-un accident soldat cu victime, se arată într-un material publicat de reuters.com.

În luna decembrie a anului trecut un taximetrist aflat la volanul unei mașini Tesla Model 3 a provocat un grav accident de circulație în Paris.

Autoturismul electric a ieșit de pe stradă, a trecut peste stâlpii de metal de protecție, peste câteva supoturi pentru biciclete și s-a oprit într-0 altă mașină după ce a lovit și mai mulți pietoni.

O persoană a decedat, alte trei au fost rănite grav și alți 17 oameni au suferit răni ușoare după ce au fost acroșați de mașină.

Șoferul de taxi susține că în acel moment autoturismul Tesla Model 3  a accelerat de la sine și că nu a putut să acționeze frânele.

Tesla nu a descoperit probleme la mașină

Autoritățile franceze au declarat în zilele de după accident că Tesla a susținut că nu există nicio indicație imediată a unei defecțiuni tehnice.

Șoferul de taxi este cercetat oficial pentru omor din culpă, dar nu a fost acuzat. Acesta a fost testat după accident și s-a demonstrat că nu a consumat alcool sau alte substanțe.

Avocatul taximetristului a anunțat că a depus o plângere penală pentru că Tesla a „pus viețile altora în pericol” ;i urmează ca procurorii francezi să ofere un răspuns legat de această cerere.

Pe de altă parte Tesla colectează date detaliate de la senzorii și camerele de pe vehiculele sale și a folosit astfel de date în trecut pentru a contesta afirmațiile potrivit cărora accidentele au fost cauzate de o tehnologie defectuoasă.

Tesla este investigată de autoritatea din SUA pentru siguranța traficului

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a demarat la finalul anului trecut o investigație complexă prin care vizează mașinile produse de Tesla.

NHTSA analizează 580.000 de vehicule vândute între anii 2017 și 2022 pentru că Tesla ar fi oferit pe aceste modele funcția de accesare în timpul condusului a unor jocuri.

Autoturismele electrice vizate de această investigație sunt Tesla Model 3, Tesla S, Tesla X şi Tesla Y. NHTSA susține că funcţia prin care se pot accesa jocuri la bordul mașinilor este disponibilă din decembrie 2020 pe mașinile dotate de Tesla cu funcția ”Passenger Play”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...