Probleme pentru Tesla în SUA. Compania lui Elon Musk este investigată de autoritatea pentru siguranța traficului

Bogdan Bârliga 23.12.2021, 09:53
Probleme pentru Tesla în SUA. Compania lui Elon Musk este investigată de autoritatea pentru siguranța traficului

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a demarat o investigație complexă prin care vizează mașinile produse de Tesla.

NHTSA analizează 580.000 de vehicule vândute între anii 2017 și 2022 pentru că Tesla ar fi oferit pe aceste modele funcția de accesare în timpul condusului a unor jocuri.

Ce modele Tesla vor fi investigate de NHTSA

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA)  susține că Tesla a oferit pe anumite modele funcția ”Pasenger Play” și aceasta este activă chiar și atunci când mașina rulează.

Conform unui material publicat de reuters.com autoritatea de reglementare din SUA analizează 580.000 de mașini produse de compania lui Elon Musk în perioada 2017 – 2022.

Autoturismele electrice vizate de această investigație sunt Tesla Model 3, Tesla S, Tesla X şi Tesla Y.  NHTSA susține  că funcţia prin care se pot accesa jocuri la bordul mașinilor este disponibilă din decembrie 2020 pe mașinile  dotate de Tesla cu funcția ”Passenger Play”.

Inițial această funcție putea fi activată doar atunci când mașina nu se afla în mișcare și sistemul era activat pe funcția de parcare.

NHTSA a decis să deschidă această investigaţie după ce a primit o serie de rapoarte conform cărora funcţia de jocuri dezvoltată de Tesla este vizibilă de pe scaunul şoferului şi poate fi activată chiar în timp ce este mașina este condusă.

Probleme pentru Tesla în SUA. Compania lui Elon Musk este investigată de autoritatea pentru siguranța traficului

Investigația a fost demarată după ce New York Times a publicat la începutul lunii decembrie un articol despre funcţia de jocuri și a determinat  Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi să analizeze acest aspect.

NHTSA își arătase inițial preocuparea legată de neatenţia șoferilor la volan, pentru că numărul de decese rutiere în SUA produse de acest fenomen a crescut simțitor în ultimii ani. Doar în anul 2019 neatenția la volan a provocat 3124 de decese pe drumurile din America.

Această investigație nu este singura prin care Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi vizează mașinile produse de Tesla. La mijlocul acestui an NHTSA a deschis o investigaţie privind siguranţa legată de  sistemul de asistenţă pentru şofer Autopilot.

Numărul mașinilor Tesla verificate este de 765.000 și decizia a fost luată după o serie de accidente produse când  sistemul Autopilot este activ şi nu a reacționat la vehiculele parcate pe banda de urgenţă.

Mașinile Tesla pot fi cumpărate oficial și în România

Probleme pentru Tesla în SUA. Compania lui Elon Musk este investigată de autoritatea pentru siguranța traficului

Toate modele produse de compania lui Elon Musk pot fi comandate oficial și pe piața locală. Prețul de pornire pentru un autoturism electric Tesla Model 3 începe în România de la 45.970 de euro. Pentru funcția Autopilot se plătesc în plus 3800 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...