Piedone și-a început de astăzi activitatea de primar. „Ușile noastre sunt deschise pentru toată lumea”

Ana-Maria Tudor 27.06.2023, 18:09
Piedone și-a început de astăzi activitatea de primar. „Ușile noastre sunt deschise pentru toată lumea”

Astăzi, Cristian Popescu Piedone a revenit oficial la conducerea Primăriei sectorului 5 și a promis că va prioritiza interesele cetățenilor înaintea oricărei considerații politice.

Cristian Popescu Piedone a revenit în funcție

Piedone a revenit astăzi în mod oficial la conducerea Primăriei sectorului 5 și își exprimă determinarea de a pune interesul cetățeanului de rând înaintea oricărei considerații politice.

În calitate de primar al Sectorului 5 al Capitalei, Piedone și-a reluat oficial activitatea, manifestându-și hotărârea de a servi comunitatea și de a prioritiza nevoile și interesele locuitorilor.

„Nu am stat degeaba zilele acestea, bineînțeles că nu m-am abținut și am trecut prin sector. Vom ține foarte mult legătura, ușile noastre sunt deschise pentru toată lumea”, spune Cristian Popescu Piedone.

Acesta a subliniat că în Primărie nu se va mai face politică, potrivit antena3.ro.

„Decât politica cetățeanului. Noi lucrăm pentru cetățeni și pentru români. Iar formațiunile politice care probabil astăzi s-au deranjat și mai în trecut, de răul sau bucuria altului, doar ce am venit și nu au realizat nimic. Mă apuc de muncă, chiar de astăzi”, încheie Popescu Piedone.

O mică parte din atribuțiile acestuia au fost delegate viceprimarilor

Totodată, Cristian Popescu Piedone a anunțat că intenționează să își delege o parte din atribuții viceprimarilor săi.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei intenționează să își delegheze majoritatea atribuțiilor către viceprimarii săi, astfel încât să se poată concentra pe câteva aspecte specifice.

Într-un comunicat de presă, edilul a menționat că intenționează să își păstreze responsabilitatea în ceea ce privește casa de căsătorii și asigurarea curățeniei în sector, în timp ce restul atribuțiilor vor fi delegate către viceprimari.

„Ca atribuții cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii, să căsătoresc mulți tineri, să mă încarc cu energia lor, că am nevoie, și curățenia. Restul voi delega toate competențele mele către minunații, bravii mei viceprimari, să simtă și ei responsabilitatea semnăturii. Eu îi vor coordona. Acolo unde vor deraia, voi interveni eu. Nu se va semna nimic dacă eu nu voi ști. Sunt primar, sunt ales și vreau să demonstrez oamenilor că nu i-am dezamăgit”, precizează Popescu Piedone.

Joi, subprefectul Diana-Anca Artene a semnat un ordin de repunere în funcție a lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, care fusese anterior condamnat în Dosarul Colectiv.

Documentul a fost înaintat vineri către Consiliul Local al Sectorului 5, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Electorală Permanentă. În urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate „de îndată”.

Fostul primar se afla în Penitenciarul Jilava, executând o pedeapsă de 4 ani și 3 luni de închisoare în legătură cu tragedia de la clubul Colectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe