CTP, reacție dură după eliberarea lui Piedone: „Despre justiţia din România se poate da o hotărâre că nu există?”

Raluca Alexe 22.06.2023, 18:38
CTP, reacție dură după eliberarea lui Piedone: „Despre justiţia din România se poate da o hotărâre că nu există?”

Cristian Tudor Popescu este revoltat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiției a decis să îl achite pe Cristian Popescu-Piedone în dosarul Colectiv, în care era acuzat de abuz în serviciu. Ziaristul susține că dacă fapta lui Piedone nu există, atunci nici justiția din România nu există.

CTP, atac la justiția țării, după eliberarea lui Piedone

Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a reacționat furibund după aflarea veștii că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat, la puțin peste un an de când a fost încarcerat. Potrivit unei postări pe contul personal de socializare, CTP susține că, timp de șapte ani de la tragedia de la Colectiv, fapta de care Piedone a fost acuzat a existat. Brusc, după un an, aceasta nu a mai existat, ziaristul având serioase dubii în ceea ce privește modalitatea justiției de a face dreptate.

„După mai rău de 7 ani de la Colectiv, numitul Piedone este achitat și eliberat din detenție cu motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție: . În 7 ani, morții au putrezit, răniții, mutilații și rudele s-au chinuit, numitul Piedone a fost cercetat penal, judecat, condamnat, a făcut un an de închisoare. Și acum, ÎCCJ nu invocă un articol de lege special, o descoperire juridică de ultimă oră, probe noi, revelatoare, la dosar sau martori surpriză – nimic din toate astea. Numitul e liber pentru că fapta nu există. A existat vreme de 7 ani, iar acum s-a evaporat. Așa cum ai spune despre o piatră, un animal, un pom, un cadavru că nu există și n-a existat vreodată. Clar, nu? O singură întrebare aș mai avea, un detaliu: despre Justiția din această țară se poate da o hotărâre, de azi, că nu există? Și că n-a existat vreodată?”, scrie CTP, pe pagina sa de Facebook.

După ce ÎCCJ a decis eliberarea lui Piedone, Prefectura Capitalei a transmis că acesta poate reveni în funcția de primar al Sectorului 5. Săptămâna viitoare, Piedone va reveni și fizic la Primărie, unde va lua anumite decizii privind angajații, achizițiile publice și proiectele de viitor pentru comunitate.

Urmăriți Impact.ro și pe