Pfizer cere autorizarea pastilei sale anti-covid. Americanii ar putea beneficia de ea în curând

Nicu Stan 17.11.2021, 13:05
Pfizer cere autorizarea pastilei sale anti-covid. Americanii ar putea beneficia de ea în curând

Compania farmaceutică Pfizer cere autorizarea pastilei sale anti-covid. Tratamentul pentru coronavirus ar putea fi distribuit pentru început, cât de curând, în America. Deocamdată, se așteaptă aprobarea de la Agenţia pentru Medicamente a Statelor Unite.

Pfizer a făcut pastila anti-covid. SUA urmează să primească primele tratamente

Coronavirusul ar putea fi tratat acasă, cât de curând. Pfizer se află în faza de autorizare a tratamentului care ar vindeca boala adusă de coronavirus.

Compania Pfizer a anunţat că a solicitat autorizarea de urgenţă în SUA a pastilei sale anti-coronavirus, un tratament foarte aşteptat pentru că poate fi administrat cu uşurinţă acasă, începând cu apariția primelor simptome ale bolii.

Paxlovid va fi disponibil mai intai in SUA
Paxlovid va fi disponibil mai intai in SUA

Cine va autoriza folosirea pastilei anti-covid

Compania farmaceutică Pfizer a depus cererea pentru autorizarea acestui tratament antiviral la Agenţia pentru Medicamente a Statelor Unite (FDA), informează compania într-un comunicat de presă.

De asemenea, la începutul acestei luni, compania Pfizer, care comercializează deja împreună cu compania germană BioNTech unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirusului, a anunțat că antiviralul său oral PF-07321332, ce va fi disponibil pe piață sub numele de Paxlovid, a demonstrat o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau de deces dacă este administrat în primele trei zile de la apariţia simptomelor, arată rezultatele intermediare ale studiilor clinice.

Au fost făcute teste clinice

Testele clinice au fost făcute de Pfizer pe persoane adulte cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii aduse de virusul ucigaș. Acești oameni au ingerat medicamentul o dată la fiecare 12 ore, timp de cinci zile.

Washington Post a anunțat marţi că executivul american intenţionează să anunţe săptămâna aceasta cumpărarea a 10 milioane de tratamente antivirale.

Cât va investi Pfizer în pastila sa anti-covid

Pe de altă parte, Pfizer a anunţat că va investi până la 1 miliard de dolari în fabricarea şi distribuirea de Paxlovid, tratamentul pentru coronavirus.

Şi un alt laborator american, Merck, a dezvoltat un tratament antiviral anti-covid, molnupiravir, autorizat la începutul lui noiembrie într-o primă ţară, respectiv în Regatul Unit.

SUA a cumpărat și un alt tratament, de la Merck

Nu în ultimul rând, un comitet al FDA urmează să se reunească pe 30 noiembrie pentru a se pronunţa asupra cererii de autorizare a tratamentului Merck în SUA. De asemenea, Washingtonul a achiziţionat deja 3,1 milioane de tratamente Merck.

Schemă de tratament propusă de OMS

Pe de altă parte, OMS a făcut referire, în luna septembrie a acestui an, la studii care demonstrează că o combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu risc crescut care au făcut o formă severă a bolii.

Urmăriți Impact.ro și pe