Petrecere de pomină în faţa Jandarmeriei din Braşov. Zeci de jandarmi au încălcat regulile impuse de autorităţi

Ana Anitoiu 04.03.2021, 18:02
Petrecere de pomină în faţa Jandarmeriei din Braşov. Zeci de jandarmi au încălcat regulile impuse de autorităţi

A avut loc o petrecere de pomină în fața Jandarmeriei din Brașov. Zeci de jandarmi au încălcat regulile ce au fost impuse în contextul pandemiei de coronavirus, ca să chefuiască ”cum se cuvine” cu prilejul trecerii în rezervă a unui șef. S-a lăsat cu muzică, șampanie și confetti, iar muzica a răsunat chiar din autospecialele unității.

Petrecere de pomină în faţa Jandarmeriei din Braşov

Cheful de zile mari a avut loc la data de 28 februarie. Atunci, angajații Grupării Mobile de Jandarmi Burebista din Brașov au dat o petrecere pentru unul dintre colegii lor, deoarece acesta urma să treacă în rezervă.

N-a mai contat că nu s-a încheiat pandemia de coronavirus! După cum se vede într-o filmare, nimeni n-a purtat mască și nimănui nu i-a păsat de distanțarea socială. Colegul ieșit la pensie a fost îmbrățișat și pupat de toată echipa.

Petrecere de pomina in fata Jandarmeriei din Brasov. Zeci de jandarmi au incalcat regulile impuse de autoritati
Petrecere de pomina in fata Jandarmeriei din Brasov

Verificări la Jandarmeria Braşov în urma petrecerii de pomină

În urma acestei petreceri, o comisie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a început să facă cercetări. Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost stabilită o comisie la nivelul unităţii. Aceasta va urma să analizeze dacă s-au respectat sau nu normele de protecţie, precum și să stabilească ce măsuri se impun. Sancţiunile vor fi aplicate în funcţie de vinovăţia fiecărui participant. La manifestare au fost prezente aproximativ 35 de persoane.

”Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, vă comunicăm faptul că am luat cunoştinţă despre manifestarea care a avut loc în unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt şi pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov.

Petrecere de pomina in fata Jandarmeriei din Brasov. Zeci de jandarmi au incalcat regulile impuse de autoritati
Petrecere de pomina in fata Jandarmeriei din Brasov

Jandarmii au spart o petrecere la care nu se respectau regulile

Pe de altă parte, la finalul lunii ianuarie, jandarmii au spart o petrecere într-un apartament din cartierul piteștean Prundu, Argeș. Acolo, șase tineri – trei fete și trei băieți, petreceau fără să țină cont de restricțiile aflate în vigoare. Cei care au dat alarma au fost vecinii deranjați de muzica dată prea tare.

Atunci, jandarmii au fost nevoiți să apeleze la proprietarul apartamentului, care îl dăduse spre închiriere. Abia când a sosit omul și le-a deschis au putut intra în imobil. Cei șase petrecăreți au primit, în total, amenzi în valoare de 14.500 de lei, pentru tulburarea ordini și liniștii publice, dar și pentru refuzul de legitimare. Două tinere n-au vrut să își prezinte datele. Mai multe detalii, AICI!

Jandarmii, intervenție la un priveghi fără distanțare socială

De asemenea, la finalul lunii februarie, zeci de echipaje de jandarmerie și poliție au fost trimise să intervină la un priveghi la care participau multe persoane, fără să fie respectată distanțarea socială, în Craiova. Mai multe detalii, AICI!

Atunci, autoritățile au decis să intervină pentru că unii dintre oamenii prezenți la acel priveghi stăteau așezați unii lângă alții la mese afară, fără să poarte măștile de protecție pe gură și pe nas. Mulți dintre ei și-ar fi pus măștile abia atunci când și-au făcut apariția polițiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...