Priveghi cu zeci de persoane și zero distanțare socială. Polițiștii, alături de jandarmi și mascați au intervenit rapid VIDEO

Elena Avramescu / 23.02.2021, 10:00

Priveghi cu zeci de persoane și zero distanțare socială în Bănie. Polițiștii doljeni au intervenit seara trecută, la o locuință din Craiova unde nu erau respectate regulile împotriva răspândirii Covid-19.

Priveghi cu zeci de persoane și zero distanțare socială

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu după ce au văzut că la un imobil de pe strada Constantin Brancovanu din Craiova, sunt strânse mai multe persoane la un priveghi.

Au intervenit cu efective sporite de jandarmi și mascați pentru a-i determina pe oameni să nu stea toți în același loc pentru că se pot îmbolnăvi și răspândi virusul. Unii dintre participanții la priveghi stăteau așezați unii lângă alții la mese afară, fără să poarte măștile în așa fel încât să le acopere gura și nasul. Mulți dintre ei și-au pus măștile abia în momentul în care polițiștii le-au bătut la poartă.

Priveghi cu zeci de persoane si zero distantare sociala
Priveghi cu zeci de persoane si zero distantare sociala

De asemenea, oamenii i-au surprins că și în interiorul casei erau foarte mulți oameni, fără să respecte nicio normă de distanțare. Zeci de echipaje de Poliție și Jandarmerie au fost trimise la fața locului, iar întreaga scenă a fost filmată. Pe imagini se vede cum autospecialele sosesc în coloană și preț de o jumătate de oră, polițiștii scriu amenzi încontinuu.

La fața locului au fost dirijate echipaje de poliție din cadrul Secţiei 5 Poliție, SAS Dolj precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova care au stabilit faptul că un număr de aproximativ 50 de persoane participau priveghiul unui bărbat de 44 de ani, din Craiova. Astfel, au fost identificate 25 de persoane care nu respectau măsurile individuale de protecție, fiind aplicate 25 de sanctiuni contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 4000 de lei, se arată în comunicat.

De la începutul pandemiei, polițiștii doljeni au intervenit în zeci de situații similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI