Argeș: Jandarmii au întrerupt două botezuri și au dat amenzi în cluburi și târguri

Daniela Alexandru / 02.11.2020, 13:18
Argeș: Jandarmii au întrerupt două botezuri și au dat amenzi în cluburi și târguri

Inconștiența oamenilor care fie nu cred în existența coronavisurului, fie nu le pasă dacă se îmbolnăvesc aduce cu sine rezultate catrastrofice, care se traduc prin mii de cazuri zilnic de testări pozitive la Covid-19. În weekend, județul Argeș a fost unul dintre locurile unde jandarmii au acționat pentru a descoperi cazurile de nerespectare a legii.

Jandarmii au controlat localuri, cluburi și târguri comunale

Weekend plin pentru jandarmii argeșeni care au făcut mai multe controale în mai multe cluburi, localuri, dar și în târgul săptămânal din comuna Miroși. Peste tot jandarmii au descoperit nereguli în respectarea legii, mai ales în ceea ce privește metodele de protejare împotriva Covid-19.

S-au dat 74 de sancțiuni contravenționale prevăzute de legea 55/2020 – 20 de amenzi în valoare de 15.250 lei si 54 de avertismente scrise.

Două botezuri au fost întrerupte de jandarmi

În comuna Bascov, sâmbătă, s-a desfășurat un botez la care erau prezente 35 de persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru contravenția săvârșită, activitatea fiind întreruptă.

De asemenea, duminică, într-un local din Municipiul Pitești, jandarmi au intervenit la un botez unde 40 de persoane se distrau în ciuda tuturor restricțiilor. Și în acest caz administratorului localului a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei.

Jandarmii au întrerupt două botezuri
Jandarmii au întrerupt două botezuri

Alte amenzi au fost date unor patroni de cluburi și localuri care fie nu purtau mască în interiorul locației, fie își serveau clienții în afara orelor de program. În plus, trei clienți au fost amendați pentru ca fumau în interiorul clubului. În acest club urmează, ca după terminarea verificărilor, să fie luate și alte masuri legale de sancționare a ilegalităților constatate.

Nici târgurile în aer liber nu au scăpat de controalele jandarmilor argeșeni. Ieri, la Târgul săptămânal din comuna Miroși s-au aplicat cinci amenzi în valoare de 2500 lei și 3 avertismente pentru nepurtarea măștii în spațiile publice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI