Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în 2022. Destinațiile preferate de aceștia

Beatrice Dumitru 14.06.2022, 10:59
Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în 2022. Destinațiile preferate de aceștia

Rusia rămâne fără milionari, deoarece îi întorc spatele lui Vladimir Putin după ce a ordonat invadarea Ucrainei. Deși mulți au plecat, deja, se preconizează că peste 15.000 dintre bogații Rusiei vor părăsi țara pănă la sfârșitul acestui an. Până acum aceștia alegeau Marea Britanie și SUA, dar acum au alte destinații preferate.

Rusia rămâne fără milionari

Se preconizează că aproximativ 15% dintre rușii cu active de peste un milion de dolari vor emigra în alte țări până la sfârșitul anului 2022, conform analizelor privind migrația, realizate de Henley & Partners, o firmă cu sediul la Londra care acționează ca intermediar între super bogați și țările care le vând cetățenia.

Astfel, peste 15.000 de milionari ar putea să părăsească Rusia în acest an, deoarece bogații întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invadarea Ucrainei, potrivit unei analize a datelor privind migrația, notează The Guardian.

Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în 2022. Care sunt destinațiile preferate ale acestora
Se preconizează că Emiratele Arabe Unite vor atrage cei mai mulți milionari ruși.

Persoanele bogate au emigrat din Rusia, iar numărul acestora crește constant în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale țărilor au fost, de obicei, precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogați, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru”, a spus Andrew Amoils, șeful de cercetare la New World Wealth, care a centralizat datele pentru Henley.

Țările preferate de bogații lumii

Bogații lumii s-au mutat în mod tradițional în SUA și Marea Britanie, dar Henley a spus că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să devină destinație numărul unu pentru emigranții milionari.

Marea Britanie și-a pierdut coroana de centrul bogăției, iar SUA nu mai sunt ca un magnet pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global, în 2022”, a spus Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrație a averilor private internaționale”.

Se estimează că aproximativ 4.000 de ruși bogați se vor muta în Emiratele Arabe Unite până la sfârșitul anului, înaintea Australiei, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israel (2.500). De asemenea, este de așteptat ca milionarii să aleagă și Malta, Mauritius sau Monaco.

Malta a fost una dintre cele mai mari povești de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce privește migrația milionarilor, ci și în ceea ce privește creșterea nivelului de bogăție. În prezent, este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume, cu o creștere a bogăției în dolari americani de 87% între 2011 și 2021. Malta a fost creditată cu o creștere puternică în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT și imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022”, a adăugat Andrew Amoils.

Țara insulară din Oceanul Indian, Mauritius, este descrisă de Henley ca un „magnet al bogăției” datorită creării unui centru financiar internațional care oferă reduceri fiscale semnificative. Se preconizează că aproximativ 150 de milionari se vor muta în Mauritius în 2022, în principal din Africa de Sud și Europa.

Monaco îi atrage de multă vreme pe superbogații lumii, deoarece nu percepe impozit pe venit, impozit pe câștig de capital sau impozit pe proprietate. Astfel, șapte din zece persaone care trăiesc în Monaco sunt milionari de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...