EXCLUSIV

Pentru câți bani cântă soliștii legendari ai României. Holograful lui Dan Bittman e mai scump decât Cristi Minculescu. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 08.11.2021, 19:48

Trupele din România au onorarii cuprinse între 3.000 și 10.000 de euro, în funcție de dimensiunea show-ului, dar și de notorietate.  În fruntea topului celor mai bine plătiți artiști se află, de departe, ”Holograful” Dan Bitman, devansându-l pe bunul său prieten, Cristi Minculescu, de la ”Iris”.

Holograf, cea mai scumpă trupă: 10.000 de euro

Dan Bitman, solistul trupei ”Holograf”, este unul dintre cei mai bine plătiți artiști români, având un onorariu frumușel: ”Trupa Holograf câștigă la un concert 10.000 de euro, cu TVA, dar artiștii au și cerințe, pentru spectacolele susținute în țară, de 1,7 lei/ km, mic-dejun pentru 8 persoane, cazare și diurnă de 300 de euro. În pandemie, Dan Bitman a cântat și singur, fără trupă, pe un onorariu mai mic, de 2.000-3.000 de euro”, ne-a declarat un organizator de spectacole, care cunoaște tarifele tuturor artiștilor români.

Dan Bitman a strâns cureaua, în pandemie: ” Stau la mila cuiva, trăiesc din drepturile de artist”

Deși a fost mereu în topul celor mai scumpi cântăreți, iată că pandemia de Covid-19 l-a sărăcit brusc pe solistul trupei ”Holograf”. Dan Bitman a recunoscut că au fost perioade lungi, în care nu a avut deloc concerte:

Momentan stau acasă, nu am de lucru, unde să mă duc? Concerte nu sunt din cauza coronavirusului, nu am unde să merg. Nu fac nimic în momentul de față. Stau la mila cuiva, trăiesc din banii din drepturile de artist. Cei de la guvernare mă ignoră. Ce să fac? Pot face eu ceva?, ne declara el, la începutul anului, în interviul pentru impact.ro.

Pentru câți bani cântă Dan Bittman și Cristi Minculescu, soliștii legendari ai României
Dan Bittman și Cristi Minculescu

Cât câștigă Cristi Minculescu, din trupa ”Iris”, prietenul lui Dan Bitman

Cristi Minculescu, din Iris, are un tarif mai mic decât cel al lui Dan Bitman, solistul de care îl leagă o prietenie veche, de 40 de ani. Cei doi cântăreți au și colaborat, în 2016, unindu-și vocile de aur în videoclipul ”S-aprindem torțele!”:

Cristi Minculescu și colegii lui au un onorariu de aproximativ 7-8.000 de euro, negociat în funcție de durata evenimentului și de locul desfășurării, ne-a mai declarat aceeași sursă.

Dar și alte trupe cântă pe bani mulți: cei din Trupa Phoenix cer, pentru un concert, 10.000 de euro, cu TVA, Trupa Vama are tarif de 9.000 de euro, Direcția 5 cere 7.500 de euro, cu TVA, cei de la Cargo vor 7.000, Vunk are tarif de 6.000 de euro, iar trupa ”Talisman”, în care cântă Alin Oprea, are un onorariu de 3.200 de euro.

Pentru câți bani cântă Dan Bittman și Cristi Minculescu, soliștii legendari ai României
Călin Goia, solistul trupei Voltaj

Călin Goia din Voltaj are tarif de 7.000 de euro. În pandemie, a trăit din imobiliare și din ceainărie

Cât îl privește pe solistul Călin Goia, din trupa ”Voltaj”, el are un tarif de 7.000 de euro. Însă, în pandemie, în lipsa concertelor, el a câștigat ceva bani și din investițiile mai vechi, făcute într-o ceainărie și în imobiliare:

Am investit ceva şi în imobiliare. Doar pe piaţa bucureşteană, dar şi pe cea clujeană. Ultima investiţie vine şi din faptul că, de fel, sunt de acolo, şi ca atare mi-am zis că trebuie să fac asta. Mi-am cumpărat un apartament într-un nou complex, ridicat în zona fostei Fabrici de bere Ursus. E superbă zona, vă asigur, ne declara el, în ultimul interviu pentru impact.ro.

Iar ceainăria pe care o are cu mai mulți prieteni, numită ”Camera din față”, situată în Piața Romană, îi rotunjește veniturile.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...