EXCLUSIV

De pe scenă, direct în afaceri. Cu ce se ocupă Călin Goia de la Voltaj de când nu mai are concerte. „Am avut multe de tras”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Alexandru Puiu 27.05.2021, 18:44

Călin Goia, liderul trupei Voltaj, nu a stat degeaba, cât timp artiștii au fost în șomajul impus de pandemie. Solistul a continuat, şi în ultimul an, investițiile la Bursă, dar și în imobiliare. Călin ne-a dezvăluit, pentru impact.ro, că a trecut și prin momente extrem de delicate, când a vrut să se retragă din afaceri.

“Când m-am decis să plasez primele mele acţiuni, la SIF-urile sau la diverse bănci, nu ştiam aproape nimic despre aşa ceva. Chiar m-am amuzat. Odată cu primele câştiguri, a venit şi prima mea greşeală. Am decis să-mi angajez un broker specializat, în care am investit, o perioadă de vreme, multă încredere. După povestea cu criza din 2008 – 2009, am avut multe de tras, dar am pierdut şi încrederea în brokeri. Atunci am luat decizia să fac singur toată treaba asta. Şi să ştiţi că o recomand multora dintre prietenii mei. Investiţiile pe Bursă, pentru cei care-şi doresc aşa ceva, au farmecul lor, iar randamentul e deseori mult mai mare decât ce-ţi oferă o bancă sau alta”, a spus el pentru impact.ro.

Secretul investițiilor la Bursă: ”Nu trebuie să vinzi când lumea din jur se panichează”

Călin Goia (46 de ani) susţine că nu se ocupă în fiecare zi de activitatea Bursei, dar când o face nu mai are timp pentru altceva, ore bune. “Citesc ziare sau articole de specialitate, urmăresc raportarea anumitor dividende şi prefer investiţiile mici, dar sigure, pe termen mediu sau lung. Să nu-şi închipuie nimeni că sunt un mare jucător pe Bursă. Nu e cazul, dar mă pot lăuda şi cu unele succese financiare”, a spus el..

”Spre exemplu, am învăţat o lecţie importantă. Aceea că nu trebuie neapărat să vinzi atunci când se produce un eveniment major şi lumea din jur se panichează. Trebuie să înveţi să-ţi înfrânezi asemenea porniri, deoarece, cu puţină şansă, poţi câştiga. În martie 2020, spre exemplu, când a început nebunia cu pandemia actuală, cine a ştiut atunci să se înfrâneze şi să rişte a avut multe de câştigat!”, precizează artistul cu aerul unui jucător experimentat pe Bursă.

Cu ce se ocupa Calin Goia de la Voltaj de cand nu mai are concerte
Calin Goia de la Voltaj

A investit și în imobiliare

Călin Goia recunoaşte că mulți bani i-a investit şi în afaceri imobiliare. “Am investit ceva şi în imobiliare. Doar pe piaţa bucureşteană, dar şi pe cea clujeană. Ultima investiţie vine şi din faptul că, de fel, sunt de acolo, şi ca atare mi-am zis că trebuie să fac asta. Mi-am cumpărat un apartament într-un nou complex, ridicat în zona fostei Fabrici de bere Ursus. E superbă zona, vă asigur”, susţine el. Anul trecut, în plină pandemie, a decis să mai achiziţioneze un apartament şi în Bucureşti, a cărui renovare deja a încheiat-o.

Dar, Călin Goia aşteaptă cu nerăbdare perioada reluării concertelor cu public. “Sunt ceva promisiuni şi cred că anul acesta ne vom putea întâlni cu mulţi români, mai ales la diverse evenimente organizate de administraţiile locale. Vara asta şi o bună bucată din toamnă cred că vom putea face asta. Dar nu cred că vom putea concerta şi pentru cei din diaspora. Ultimul concert de acest gen va rămâne, pentru mult timp de acum încolo, cel de la Torino, din februarie 2020, când, la întoarcerea din zona roşie, cum era pe atunci numită, am stat înghesuiţi pe aeroport, ca să dăm tot felul de declaraţii. Nu voi uita asta!”.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe