Pensii 2020. Când vor crește din nou pensiile. Toți românii trebuie să știe asta

Andreea Bisinicu 14.09.2020, 17:46
Pensii 2020. Când vor crește din nou pensiile. Toți românii trebuie să știe asta

Vestea pe care toti românii o așteptau cu sufletul la gură! Ce se va întâmpla cu pensiile anul viitor? Cu cât va crește punctul de pensie în 2021? Cine va beneficia de pensiile speciale?

Cu cât cresc pensiile în 2021? Anunț uluitor făcut de Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a făcut o serie de declarații sâmbătă seara, în care a vorbit despre pensii și dacă vor fi mărite în 2021. Potrivit ministrului Muncii, o problemă presantă și imperativ necesar de rezolvat o reprezintă studierea dosarelor de pensii.

„Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației. Ne preocupă deci un calendar al creșterii și pentru anii viitori, dar această sursă trebuie să fie susținută de resursele bugetare.

Orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă. Nu pot confirma majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, următoarea evaluarea va avea loc la finalul anului, când vom face următoarea rectificare și vom ști cum se va prezenta bugetul de anul viitor.

Guvernul este responsabil să se gândească la creșterile din anul viitor, dar este inadmisibil să promiți ceea ce nu poți da la pensii.Nu este vorba că nu vrem să creștem pensiile. Ce partid nu ar vrea? Dar trebuie să înțelegem că se vând multe promisiuni.”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seară, în direct la România TV.

Pensii 2020. Când vor crește din nou pensiile. Toți românii trebuie să știe asta
Pensii 2020. Când vor crește din nou pensiile. Toți românii trebuie să știe asta

Atac la PSD?

Tot ministrul Muncii asigură pensionarii că nu au de ce să se teamă, întrucât Guvernul a mărit pensiile cu 14% începând cu data de 1 septembrie 2020. Asta înseamnă că la o pensie medie de 1.340 de lei, cât este la nivel național, au fost adăugați 188 de lei în plus.

Cu toate astea, la întrebarea dacă se vor majora pensiile la 1 ianuarie 2021, ministrul Muncii a declarat că nu poate promite așa ceva, deoarece trebuie luată în calcul, în primul rând, recalcularea bugetului pentru anul viitor, la sfârșitul lui decembrie 2020.

Violeta Alexandru susține că tot ce a făcut Guverul în această perioadă dificilă, în care tot globul a fost afectat de infectarea cu Sars-Cov-2, a fost să salveze economia țării și locurile de muncă ale românilor.

„PSD nu și-a ținut promisiunile și nu a majorat pensiile cu 40% nici când puteau să facă asta. Am să lupt până la ultimul dosar de pensie întârziat. Angajații de la casele de pensii nu înțeleg că se mint pe ei înșiși și bineînțeles pe pensionari. Unora nu le pasă”, a acuzat Violeta Alexandru.

 

Urmăriți Impact.ro și pe