Pasajul Doamna Ghica din Capitală are o dată finală de inaugurare. Însă vine la pachet cu restricții de trafic care vor dura 3 luni, spre supărarea șoferilor

Elena Avramescu 08.11.2022, 13:39
Pasajul Doamna Ghica din Capitală are o dată finală de inaugurare. Însă vine la pachet cu restricții de trafic care vor dura 3 luni, spre supărarea șoferilor

Vești noi despre unul dintre cele mai importante pasaje din București, cel din Doamna Ghica. S-a aflat data exactă în care va fi inaugurat, iar acest lucru se va întâmpla în vara anului viitor. Partea proastă este că vor apărea restricţii de trafic ce vor dura în jur de trei luni, după cum a anunțat directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver.

Bucureștenii vor circula pe Pasajul Doamna Ghica abia la vară

În cursul zilei de astăzi, Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au verificat stadiul lucrărilor la Pasajul de la Doamna Ghica, și au făcut anunțul de care se temeau șoferii, fiind vorba despre restricţiile de trafic pentru perioada următoare. În acest sens, circulaţia tramvaiului va fi întreruptă pe ambele sensuri pe Şoseaua Colentina până pe 21 martie, dar va fi introdusă o linie de autobuz.

„Pentru toată structura metalică, termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi (de pasaj, n.r.) care trece deasupra intersecţiei.

Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul. În loc de tramvai o să fie o linie de autobuz care suplineşte. Pe sensul către centrul oraşului, maşinile vor circula pe linia de tramvai. Pasajul va fi inaugurat vara anului viitor”, a spus Nicuşor Dan.

Pasajul Doamna Ghica din Capitala are o data finala de inaugurare
Pasajul Doamna Ghica din Capitala

În discuție a intervenit și Radu Mihaiu, care a ținut să precizeze că traseul va fi acoperit de autobuzul 621 chiar dacă tramvaiele nu vor circula în intersecţie. Astfel că împreună cu reprezentanţii STB s-au găsit cele mai bune soluţii astfel încât intersecţia să nu se blocheze complet.

„Sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula, deocamdată, în perioada următoare, pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat.

Cu trecerea etapelor, se va circula invers, deci se va bloca sensul dinspre Obor înspre Colentina şi se va circula în sens invers pe liniile de tramvai. Important este să înţelegem că putem folosi aplicaţii precum Waze pentru a avea un trafic cât mai distribuit. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă”, a notat primarul Sectorului 2.

Pasajul Doamna Ghica din Capitala are o data finala de inaugurare
Pasajul Doamna Ghica din Capitala

Următoarele lucrări se vor desfășura în perioada iernii, de luni până sâmbătă, dar nu pe timpul nopţii, deoarece şantierul produce mult zgomot. S-a vorbit și despre perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, însă aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

„Lunea trecută a fost votat în Consiliul General un proiect care permite realizarea studiului de fezabilitate pentru tramvaiul de la Delfinului la Pipera. Atunci când va exista linie de tramvai de la Delfinului la Pipera se va putea monta şină de tramvai pe acest pasaj”, a mai spus Radu Mihaiu.

Partea proastă este că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni, însă se vor depune eforturi pentru a putea accelera ritmul de lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...