Doi consilieri de primărie din București, reținuți pentru trafic de influență și luare de mită. Ar fi încercat să intervină chiar la primarul Radu Mihaiu

Ana Anitoiu, Daria Petrescu 26.10.2021, 17:56
Doi consilieri de primărie din București, reținuți pentru trafic de influență și luare de mită. Ar fi încercat să intervină chiar la primarul Radu Mihaiu

Doi consilieri de primărie din București au fost reținuți pentru trafic de influență și luare de mită, după ce ar fi încercat să intervină chiar la primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în folosul unui om de afaceri care deţine un restaurant cu terasă şi piscină în Lacul Tei din Capitală.

Cine sunt consilierii de la Primăria Sectorului 2 care au fost reținuți

Unul dintre cei doi consilieri reținuți este Marian Cătălin Militaru, consilier general al PMP. Conform procurorilor din București, el este suspectat de trafic de influenţă. Celălalt consilier arestat este Constantin Cătălin Şerpescu, membru PMP în cadrul Consiliului Local al Sectorului 2 al Capitalei. Infracțiunile pentru care este cercetat sunt instigare la trafic de influenţă şi luare de mită.

Cei doi ar fi intervenit la primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în sprijinul omului de afaceri Corin Romanescu, care a fost la rândul lui reținut pentru complicitate la trafic de influență și dare de mită. Procurorii au cerut ca cei trei să fie arestați preventiv.

Doi consilieri de primarie din Bucuresti, retinuti pentru trafic de influenta si luare de mita. Ar f
Consilierii, retinuti impreuna cu omul de afaceri pentru care ar fi intervenit

Cum ar fi acționat cei doi consilieri de la Primăria Sectorului 2

Mai exact, conform anchetatorilor, Cătălin Șerpescu la instigat pe Marian Cătălin Militaru, cu complicitatea omului de afaceri Corin Romanescu să îi ceară primarului Sectorul 2 al Capitalei să fie de acord cu amiterea actelor administrative de care avea nevoie o firmă a afaceristului.

Corin Romanescu voia ca primarul Radu Mihaiu să fie de acord cu amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare pe domeniul public. În schimbul acestei aprobări, el a primis că va interveni la alţi consilieri pentru ca aceştia să voteze proiectele edilului până la finalul mandatului său.

„La data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de inculpaţii M.M.C. şi Ş.C.C., ca Primarul Sectorului 2 să-şi exercite favorabil atribuţiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani),

inculpatul R.C. i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiţii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală, în schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea aceloraşi panouri”, a transmis Parchetul Capitalei despre reținerea celor doi consilieri din Primăria Sectorului 2 și a omului de afaceri.

Dosar de corupție la Iași cu doi polițiști implicați

Recent, un alt dosar de corupție a fost deschis și a ajuns în atenția presei. Doi polițiști din Iași sunt cercetați pentru că ar fi ajutat doi inculpați să evadeze. Incidentul nu este nou, ci a avut loc în luna martie a anului 2015.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe agenții Ștefan Lupu și Adrian Vasile Florea. Vezi AICI cum i-ar fi ajutat polițiștii din Iași să evadeze pe infractori!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...