Veste bună pentru bucureşteni: Reîncep lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Când se va putea circula pe noua rută

Andrei Cezar 23.04.2021, 19:12

Lucrările pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din București sunt pe cale să se reia. După mai bine de jumătate de an în care pe șantierul Pasajului din Doamna Ghica nu a mai fost văzut niciun muncitor, edilul Sectorului 2 vine cu o veste bună. Radu Mihaiu a anunțat că Primăria Sectorului 2 se va asocia cu Primăria Municipiului București pentru terminarea lucrărilor și va aloca din bugetul pentru 2021 suma de 30 de milioane de lei pentru ca proiectul să fie finalizat.

Când vor reîncepe lucrările la Pasajul Doamna Ghica

De luni bune, oamenii care locuiesc în zona Doamna Ghica trăiesc un adevărat calvar. Zilnic, traficul este sufocat din cauza șantierului lăsat de izbeliște, iar șoferii sunt nevoiți să circule cu mașinile prin gropile lăsate în urma lucrărilor. Nici pietonii nu sunt feriți de neplăceri. Dacă vrei să traversezi intersecția de la un capăt la celălalt îți trebuie răbdare și atenție sporită pentru a nu risca să îți pui viața în pericol.

După mai bine de jumătate de an de la sistarea lucrărilor, primarul Sectorului a anunțat că în curând muncitorii se vor întoarce pe șantier, de îndată ce Primăria Municipiului București își va da acordul.

”Noi am votat în acest moment două lucruri: alocarea de buget – 30 de milioane de lei pentru acest pasaj și un acord de asociere, pentru că noi nu avem dreptul să cheltuim bani pe obiective de investiție care nu sunt în administrația noastră. Putem să avem obiectiv de investiții în administrația noastră doar dacă facem o asociere cu Primăria Generală. Deci noi am votat un acord de asociere cu Primăria Generală care trebuie să fie votat și de Consiliul General. Așadar, așteptăm ca acest acord să fie votat de către Consiliul General care are la rândul lui un buget alocat pentru Pasajul Doamna Ghica, iar mai apoi pornim cu Trustul de Clădiri Metropolitane finalizarea lucrărilor.”, a declarat Radu Mihaiu pentru Impact.ro

Edilul a explicat că vor fi aduse câteva modificări la proiectul tehnic, în ceea ce privește linia de tramvai.

”Sunt niște modificări referitoare la canalul de rulare pentru că nu era prevăzut să fie cu tramvai. Și la noi, într-o primă fază, va fi exclusiv asfalt pentru că nu are sens să facem un tramvai care duce cetățenii de la un capăt la celălalt al podului. Deci va trebui să așteptăm și restul liniei de tramvai, dar în structura podului vor fi incorporate elementele de rezistență și de trasare pentru o viitoare linie de tramvai.”, a mai precizat edilul.

Lucrarile la Pasajul Doamna Ghica, pe cale sa reinceapa
Lucrarile la Pasajul Doamna Ghica, pe cale sa reinceapa

Când am putea circula pe noul pasaj

De asemenea, Radu Mihaiu spune că a solicitat Primăriei Capitalei un teren pe care să fie construită o casetă de captare a apelor pluviale menită să ferească zona de inundații.

”Lucrările în zona arterelor de circulație sunt finalizate 90%, dar mai este de lucrat. De exemplu, avem nevoie pentru deversarea de ape pluviale să construim o casetă de 5.000 mc pentru reținerea apelor pluviale, astfel încât să ne asigurăm că nu se inundă toată calea aceea pe Râul Colentina.”, a declarat primarul Sectorului 2.

În opinia sa, lucrările la Pasajul Doamna Ghica ar putea să fie finalizate anul viitor.

”Eu sper ca anul viitor să se finalizeze acest pasaj. Trebuie să ținem cont de faptul că sunt mai multe faze. Unele sunt pentru mutarea utilităților și altele sunt pentru podul efectiv, pentru tablierul metalic al podului. Deci sunt faze care pot merge în paralel. Din toate discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii, unii dintre ei au spus că s-ar putea finaliza anul acesta, dar dacă ar fi să fiu realist, probabil că la anul se va finaliza podul.”, a mai precizat Radu Mihaiu.

Pentru acest proiect, Primăria Municipiului București va investi 39 de milioane de lei.