Papa Francisc: „Cu toții avem nevoie de a experimenta relații umane reale și nu doar virtuale”. Mesaj special de Paștele Catolic

Iancu Andreea 04.04.2021, 21:58
Papa Francisc: „Cu toții avem nevoie de a experimenta relații umane reale și nu doar virtuale”. Mesaj special de Paștele Catolic

Suveranul Pontif a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Paștelui Catolic, oficiând duminică Liturghia de Paște și a oferit, după cum obișnuiește, binecuvântarea „Urbi et Orbi” din Bazilica Sfântul Petru. Având în vedere că întreaga omenire traversează o perioadă extrem de dificilă, Papa Francisc a transmis un mesaj special către autoritățile din întreaga lume.

Papa Francisc, mesaj special cu ocazia Paștelui Catolic

Paștele Catolic a fost celebrat de credincioșii Bisericii Catolice pe data de 4 aprilie, ocazie cu care slujba a fost oficiată la Vatican de către Papa Francisc. Suveranul Pontif a ținut să transmită gândurile sale către întreaga omenire, greu încercată în aceste vremuri de pandemie. Liderul catolicilor a îndemnat împotriva fricii. De asemenea, Papa Francisc a transmis un mesaj special cu ocazia Paștelui Catolic.

La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă, a spus Papa Francisc, în bazilica Sfântul Petru, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, în cadrul mesajului său, Suveranul Pontif a precizat că în ciuda dificultăților, putem porni de la zero, oferind drept exemplu faptul că Dumnezeu poate să creeze dintr-un dezastru o nouă istorie a umanității.

Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă, a amintit Papa Francisc.

Aproximativ 200 de credincioși și clerici au putut să ia parte la Liturghie, numărul acestora fiind limitate de măsurile impuse în contextul pandemiei. Toate aceste restricții au fost stabilite pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pe de altă parte, Papa Francisc a transmis un mesaj special către autoritățile lumii prin care le-a încurajat să ofere „ajutorul necesar pentru o viață normală și protecții sociale adecvate”, amintind inclusiv de tineri. Suveranul a menționat că „cu toții avem nevoie de a experimenta relații umane reale și nu doar virtuale, mai ales la o vârstă în care se formează caracterul și personalitatea unui om.” 

Papa Francisc, despre vaccinare
Papa Francisc, despre vaccinare

Suveranul Pontif, un susținător al vaccinării

În cadrul mesajului său cu ocazia Paștelui Catolic, Papa francisc a ținut să menționeze importanța vaccinării, în contextul pandemiei. Acesta consideră că serurile ce sunt menite să ne imunizeze în fața virusului SARS-CoV-2, „constituie un instrument esențial pentru această luptă cu pandemia”, lansând totodată un apel.

Îndemn întreaga comunitate internațională la un angajament comun pentru a depăși întârzierile în distribuția vaccinurilor și pentru a promova împărțirea acestora, în special cu cele mai sărace țări, a precizat Suveranul Pontif.

Totodată Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a numărat printre primii lideri ai Bisericii care s-au vaccinat, oferind un exemplu încă din prima zi a campaniei de vaccinare de la Vatican. Liderul catolicilor a ținut să precizeze cât de important este ca fiecare dintre cetățenii lumii să se imunizeze.

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora, a spus Papa Francisc,  într-un interviu acordat postului TV Canale 5.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...