Panică într-o destinație de vacanță preferată de români. Gestul periculos al unor tineri a pus în alertă autoritățile

Ana Anitoiu 10.07.2022, 18:01
Panică într-o destinație de vacanță preferată de români. Gestul periculos al unor tineri a pus în alertă autoritățile

Este panică într-o destinație de vacanță preferată de români. Un gest periculos ce a fost făcut de trei tineri cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani a pus în alertă autoritățile. Dintre aceștia, unul este dat dispărut.

Motivul pentru care s-a creat panică într-o destinație preferată de români pentru concediu

Mai exact, trei turiști tineri din Macedonia de Nord au pus în alertă autoritățile elene din Halkidiki, Grecia – una dintre destinațiile de vacanță preferate de români pentru concediile de vară. Aceștia s-au aventurat în marea agitată sâmbătă, 9 iulie, la prânz, după o petrecere aniversară sărbătorită pe plajă, și au fost luați de curenți.

Mai mulți oameni care se aflau în zonă au anunțat Garda de Coastă după ce au văzut cum cei trei tineri au fost luați de curenții de apă. Turiștii care s-au aventurat în marea agitată au început să fie căutați de autorități și de persoane cu bărci private.

Panica intr-o destinatie de vacanta preferata de romani
Halkidiki, Grecia. Foto: unsplash.com

Unul dintre ei a avut noroc și a fost salvat în aceeași zi de un surfer care l-a găsit în apă. Tânărul înghițise multă apă și era în stare de șoc. Cel de-al doilea a fost găsit în viață duminică, în jurul orei locale 12:30 de o navă de marfă sub pavilionul Gibraltarului, conform presei din Grecia. Însă, cel de-al treilea tânăr este dat dispărut și este căutat în continuare.

Al doilea turist a rezistat 20 de ore pe mare

Presa elenă a mai scris că este greu de explicat cum a rezistat cel de-al doilea tânăr timp de aproape 20 de ore pe mare. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a povestit că a găsit o scândură în mare care l-a ajutat să plutească. Când a fost găsit, se află în stare bună. Totuși, va fi transferat la o unitate medicală pentru investigații amănunțite.

Misiunea de căutare a celui de-al treilea tânăr continuă. La operațiune participă un elicopter al forțelor aeriene ce inspectează zona, precum și mai multe nave. Primarul din Kassandra, oraș din prefectura Halkidiki, a declarat că cei trei tineri au sărit în apă dintr-un loc ce este periculos din cauza curenților, chiar și în zilele în care nu bate puternic vântul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...