Pericolul care pândește pe plajele din Grecia. Turiștii pot avea probleme serioase

Stan Filon 26.06.2022, 14:12
Pericolul care pândește pe plajele din Grecia. Turiștii pot avea probleme serioase

Grecia rămâne destinația preferată a românilor și în anul 2022. Sezonul estival a venit, așa că plajele din însorita Grecie sunt luate cu asalt de turiști, mulți și de la noi din țară. Trebuie să avem grijă, însă să nu ne trezim cu tot concediul dat peste cap de unele lucruri neprevăzute. Trebuie să avem grijă unde ne cazăm, să citim părerile celor care au mai fost în acel hotel, să ne interesăm unde se mănâncă bine și la prețuri rezonabile, dar și de eventualele pericole de pe plajă.

Pericolul care pândește pe plajele din Grecia

Așadar, vacanța trebuie planificată foarte bine, cu răbdare. Specialiștii spun că nu trebuie să ne grăbim, atunci când alegem vacanța și trebuie să verificăm toate aspectele care țin de siguranța noastră și a celor dragi nouă. Așadar, pe lângă datele suplimentare pe care trebuie să le căutăm despre locația unde vom fi cazați, despre tavernele din jur și activitățile din stațiunea respectivă, trebuie să vedem și ce pericole ne pot pândi la plajă.

Chiar dacă plajele din Grecia sunt unele dintre cele mai frumoase din Europa, iar nisipul este unul fin și delicat, iar soarele strălucește pe cer parcă mai puternic decât în alte părți, trebuie să fim atenți la pericole și să știm ce plaje să evităm. Motivul este unul cât se poate de serios: meduzele.

Pericolul care pandeste pe plajele din Grecia
Pericolul care pandeste pe plajele din Grecia

Evită aceste plaje

Autoritățile și salvamarii recomandă să acorzi atenție calității plajelor, care te poate avertiza cu privire la prezența meduzelor în apă, deoarece înțepătura lor poate fi extrem de dureroasă. Acestea eiberează o neurotoxină prin tentaculele lor care au nematocisti, înțepători microscopici. Acestea eliberează o substanță periculoasă, cu rol de apărare împotriva dăunătorilor. Așa că, dacă nu ești atent, te poți alege cu mâncărime, durere, arsură, umflare, roșeață și posibile sângerări pe piele. În astfel de cazuri, trebuie să te adresezi medicului.

Dar unde poți întâlni cele mai multe meduze? Ei bine, trebuie să știi că poți da peste meduze atunci când mergi la plajă în Kavouri; Vouliagmeni; Glystra (Rhodos), Lagonisi (Halkidiki), Nissaki (Lavrio), Koroni și Avlaki (Porto Rafti); Vravrona; Argyri Akti din Nea Makri. Așadar, dacă nu vrei să ajungi pe la spital în timpul vacanței, trebuie să eviți aceste locuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...