Panică în Reșița, un bărbat s-a trezit cu un șarpe în casă. Ce s-a întâmplat când au venit jandarmii

Badea Violeta 03.08.2022, 13:32
Panică în Reșița, un bărbat s-a trezit cu un șarpe în casă. Ce s-a întâmplat când au venit jandarmii

Un bărbat din Reșița a trăit sperietura vieţii, după ce a găsit un șarpe care se odihnea pe o etajeră, chiar în baia sa. Oaspetele nedorit de aproximativ 70 de centimetri a fost observat în cursul zilei de ieri, 2 august. În urma întâlnirii cu reptila, bărbatul a solicitat sprijinul autorităților. Jandarmii s-au deplasat la fața locului și au reușit să captureze șarpele.

Șarpe de aproximativ 70 de centimetri, găsit într-o casă

Un bărbat din Reșița a descoperit ieri, 2 august, un șarpe de circa 70 de centimetri în interiorul casei lor. Reptila stătea nesinchisită pe  etajera din baie.

Îngrozit, omul a sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutor. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai mulți jandarmi. Aceștia au reușit să prindă reptila.

„În cursul zilei de ieri, o persoană a solicitat sprijin prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sesizând faptul că în locuința sa a pătruns un șarpe de aproximativ 70 de centimetri.

În aproximativ 10 minute, patrula de jandarmi a ajuns la fata locului și a reușit să prindă reptila, aceasta se afla în baia imobilului, pe o etajeră.

În situații similare, le recomandăm cetățenilor să nu se apropie de reptile și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate”, a transmis Jandarmeria Caraș-Severin.

Sarpe in casa
Sarpe in casa. Sursa foto: reper24.ro

Cum ar trebui să procedezi în cazul în care găsești un șarpe în casă

Șerpii continuă să insufle oamenilor o teroare adânc înrădăcinată pe care multe reptile nu o pot egala. Dacă dai peste un șarpe în confortul casei tale, este de înțeles că primul tău instinct ar fi să intri în panică.

Cu toate acestea, specialiștii spun că aceste reptile nu sunt atât de periculoase precum se crede. Iată cum ar trebui să procedezi în cazul în care găsești un șarpe în locuința ta:

  • Lasă-l în pace

Șerpii sunt în general timizi și nu vor ataca decât dacă sunt provocați. Cel mai bine este să nu le invadezi teritoriul și să-i lași în pace. Așadar, părăsește camera și cheamă autoritățile.

  • Nu încerca să prinzi sau să sperii șarpele

Majoritatea șerpilor atacă doar atunci când sunt agitați sau provocați. Dacă încerci să prinzi un șarpe, există șanse ca acesta să acționeze în defensivă și să muște ca represalii, așa că este mai bine să te ferești. În plus, nu toată lumea poate identifica șerpii veninoși de cei neveninoși, așa că de ce să riști?

  • Urmărește-i mișcările

Dacă vezi un șarpe afară, observă cu atenție pe unde merge. Dacă se îndreaptă spre tufișuri, probabil că nu-l vei mai vedea. Dacă intră în casă sau intră într-o magazie sau sub un vehicul, anunță imediat autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...