Orban, noi informații despre starea de alertă! Anunțul premierului despre măsurile care li se pregătesc, după 15 mai, românilor

Andrei Cezar 04.05.2020, 21:33
Orban, noi informații despre starea de alertă! Anunțul premierului despre măsurile care li se pregătesc, după 15 mai, românilor

Declarații importante făcute de Ludovic Orban la Palatul Victoria. Conferința de presă a fost susținută în contextul în care președintele Iohannis a anunțat tot luni, că după data de 15 mai nu se va mai prelungi starea de urgență, urmând ca România să intre în starea de alertă.

Ce măsuri se iau după data de 15 mai

Ludovic Orban a susținut o conferință de presă luni, la Palatul Victoria, în care a vorbit despre bilanțul celor șase luni de mandat al său ca prim-ministru, dar și despre măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă. Astfel, după data de 15 mai for fi ridicate anumite restricții gradual.

”Reducerea restrictiilor se face mai intai pentru cele care prezinta cel mai mic risc epidemiologic. Pentru fiecare ridicare de restrictie asteptam o perioada sa vedem efectele. 14, 15 zile, e perioada in care se manifesta virusul, perioada in care de la infectare genereaza simptome si putem verifica in ce masura ridicarea anumitor restrictii afecteaza raspandirea virusului”, a declarat Ludovic Orban

Vor fi ridicate restricțiile pentru saloanele de îngrijire personală (frizerii, coafură), hoteluri și cabinete stomatologice. În schimb rămân închise restaurantele, și cafenelele, potrivit premierului.

”Vom lua si alte masuri, dar orice fel de ridicare de restrictii trebuie insotita de un set de reguli, facut de INSP si ceilalti parteneri care au capacitatea de a determina masurile necesare”, a mai declarat Orban.

Purtarea măștii devine obligatorie în spații închise

Odată cu relaxarea unor măsuri se va adopta și obligativitatea purtării măștii de protecție în unele spații închise cum ar fi mijloacele de transport în comun, ori spațiile de birouri.

”Vom impune reguli si privind transportul public, activitatea care se desfasoara in birouri din instituii publice si private, reguli care sa reduca riscul de raspandire a virusului.”, a declarat premierul.

De asemenea, prim-ministrul a făcut referire și la ce se va întâmpla, după data de 15 mai, cu angajații care au fost disponibilizați din cauza pamndemiei.

”Pentru orice persoana care este reangajata, care revine in activitate in companiile pentru care se ridica restrictiile vom participa la plata salariului cu un anumit procent. Vom spriji companiile sa angajeze oamenii care astăzi nu au locuri de munca”.

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria #LudovicOrban #PalatulVictoria

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria#LudovicOrban #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Luni, 4 mai 2020

Urmăriți Impact.ro și pe