Adevărul despre relația Ralucăi Turcan cu Ludovic Orban. De ce s-au certat cei doi

Luiza Moldovan 01.05.2020, 13:01
Adevărul despre relația Ralucăi Turcan cu Ludovic Orban. De ce s-au certat cei doi

Adevărul despre relația Ralucăi Turcan cu Ludovic Orban. De ce s-au certat cei doi. Dacă există motive de împăcare și cum ar putea ajuta-o pandemia în carieră.

Adevărul despre relația Ralucăi Turcan cu Ludovic Orban. De ce s-au certat cei doi

S-a rupt lanțul de iubire dintre Orban și Turcan, iar ultima verigă s-a făcut praf atunci când Turcan a ieșit în spațiul public și a vorbit necugetat despre înghețarea anului școlar. De atunci, Raluca Turcan a fost împinsă înspre margine  atât de mult, încât nu și-a mai găsit loc nici la ieșirile lui Iohannis pe tema pandemiei.

I s-a propus Ministerul Educației. Nu l-a vrut. I s-a propus Ministerul Dezvoltării. Nu a fost mulțumită. Iar, „ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta„, Ludovic Orban a susținut-o pentru șefia Camerei Deputaților, dacă formarea unei majorități ar fi fost posibilă, iar, ca muzică de pe hold, s-o facă vicepremier.

În această calitate, Raluca Turcan are mandat să coordoneze activitatea a șapte ministere: Sănătate, Educație, Justiție, Dezvoltare, Fonduri Europene, Cultură și Muncă. Raluca Turcan era nelipsită de la întâlnirile lui Ludovic Orban cu Iohannis, a reprezentat Guvernul la nenumărate evenimente. Acum, soarele a apus pe strada Ralucăi Turcan.

Orban & Turcan sau când dragostea de partid trece prin ministere
Orban & Turcan sau, ca să parafrazăm, dragostea nu ie moartă, dragostea să transformă

Vrea să fie șefă peste tot

Și-a permis până și să iasă în spațiul public cu anunțuri înainte de șeful ei direct. Turcan a fost pe lista scurtă a nominalizărilor la funcția de premier atunci când Guvernul Ludovic I a fost respins la moțiunea de cenzură.

Partidul îi reproșează lui Turcan că vrea să iasă în evidență prin orice mijloace. Surse din partid sunt nemulțumite și de faptul că Turcan a vorbit despre posibilitatea înghețării anului școlar, trecând peste capul lui Anisie. De altfel, faptul că se erijează în coordonatorul aproape tuturor ministerelor enervează foarte mult în partid. Se vrea șefă peste tot, astfel că nu e de mirare că relațiile ei în interiorul partidului sunt tensionate cu mai mulți colegi.

Încă un semnal al faptului că Turcan și Orban sunt la cuțite este și acela că vicepremierul nu a mai apărut la întâlnirile cu Iohannis ale lui Orban. Ionel Dancă a fost mereu desemnat s-o înlocuiască pe Turcan la aceste întâlniri.

Mai mulți observatori ai partidului cred că acum Turcan iar e pe cai buni, pentru că mai multe scaune de ministere încep să se clatine din cauza proastei gestionări în vreme de pandemie.

Urmăriți Impact.ro și pe