Oraşul din România cu cele mai multe zile cu soare. Aici te muţi dacă nu îţi place ploaia, e clar!

Ioana Bucur 01.01.2022, 14:54
Oraşul din România cu cele mai multe zile cu soare. Aici te muţi dacă nu îţi place ploaia, e clar!

S-a dovedit că vremea are un impact major asupra oamenilor. În partea de nord a continentului, unde întunericul acaparează aproape jumătate din zi, foarte multe persoane se luptă cu depresia. Specialiștii de la noi din țară au analizat datele și au stabilit care este orașul din România cu cele mai multe zile cu soare. Așadar, cei care urăsc zilele posomorâte și ploaia ar putea să se pregătească pentru o excursie sau poate chiar o mutare!

Ce oraș din România are cele mai multe zile cu soare

Te trezești dimineața, te pregătești pentru o nouă zi în trafic și la locul de muncă, apoi te uiți pe geam și vezi că plouă. Deodată, orice urmă de entuziasm dispare.

În cazul unora, efectele se resimt din plin. Meteosensibilitatea nu este clasificată drept boală, fiind considerată un fenomen ce duce la deteriorarea sănătății ca răspuns la modificările condițiilor climatice: temperatură, presiune atmosferică, umiditate, radiații electromagnetice, compoziția chimică a aerului.

Printre simptomele ce se pot asocia meteosensibilității ar fi: hipertensiunea arterială, oboseala cronică, depresia, disfuncții ale glandei tiroide sau migrenele.

Soluția ar putea fi relocarea într-o zonă cu vreme blândă. Specialiștii au analizat datele culese în ultimii ani și au stabilit care este orașul din România cu cele mai multe zile cu soare. Cu 160 până la 180 de zile cu soare pe an și o durată de strălucire a soarelui de 2.100 de ore anual, conform statisticilor, câștigătorul este al doilea municipiu din județul Prahova: Câmpina.

Orasul din Romania cu cele mai multe zile cu soare. Aici te muti daca nu-ţi place ploaia

Este rezultatul unui amestec de factori legați, în primul rând, de amplasarea geografică. Câmpina este localizată la o altitudine medie de 450 de metri, în zona subcarpatică, chiar în „poarta” de intrare pe Valea Prahovei. Cele trei râuri din zonă (Câmpinița, Doftana, Prahova), munții și dealurile din jur creează un adăpost în jurul orașului, o depresiune ferită de acțiunea vânturilor puternice de la câmpie și de ger.

Măsuratorile arată că temperatura medie multianuală este 9,5 grade Celsius, cu plus, cu maxime, vara, de până la 37 grade Celsius și minime, iarna, de până la – 21 grade Celsius. Precipitațiile au o medie de 500 – 700 mm/an.

Singurul loc cu peste 4.000 de ore de soare în fiecare an

Cu peste patru mii de ore de soare pe an, dublu în comparație cu orașul Câmpina din Prahova, este Yuma, din vestul statului american Arizona, este un loc unic de Pământ.

În Europa, Andaluzia, Spania, este considerată cea mai însorită destinație. Coasta mediteraneană se bucură de 300 de zile însorite pe an, ceea ce a făcut ca această destinație să fie preferată de iubitorii de mare și plajă.

Urmăriți Impact.ro și pe