Zeci de copii şi adulţi din Câmpina au ajuns la spital după ce au băut apă de la robinet. Uluitor cu ce ar fi contaminată apa

Antonia Iacobescu 15.08.2021, 16:12
Zeci de copii şi adulţi din Câmpina au ajuns la spital după ce au băut apă de la robinet. Uluitor cu ce ar fi contaminată apa

Zeci de copii şi adulţi din Câmpina au ajuns la spital după ce au băut apă de la robinet. Autoritățile au anunțat că apa a fost contaminată cu o bacterie periculoasă, clostridium, care poate duce și la deces. În prezent, spitalele din Câmpina s-au umplut de copii și părinți cu probleme digestive.

Au ajuns la spital după ce au băut apa de la robinet

Autoritățile au deschis și o anchetă, în urma căreia a ieșit la iveală faptul că sursa contaminării ar fi animalele moarte aruncate în apă. Între timp, oamenii au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile de apă îmbuteliată.

Mama unui copil internat la spitalul din Câmpina dă vina pe apa de la robinet.

”E plin spitalul de copii cu vărsături. A spus că din cauza apei. M-am speriat foarte rău pentru că vomita de nu mai putea să respire. I-am făcut piure cu apă normală de la pompă şi a mâncat porumb fiert cu apă de la pompă. Am ajuns la spital cu el. M-a ţinut 3, 4 ore pentru că a trebuit să vină alţii în locul meu în salon. A zis că e o bacterie din apă, mi-a spus să nu mai folosesc apa de la robinet”, a declarat femeia revoltată, scrie Observatornews.ro.

Locuitorii din Câmpina, avertizați să nu mai consume apa de la robinet

În urmă cu o zi, locuitorii din Câmpina au primit mesaj RO-ALERT prin care au fost anunțați că apa de la robinet nu este potabilă din cauza unei avarii.

”Când primeşti un asemenea de mesaj îţi pui semne de întrebare. Nu mai consumi apa pentru sănătate. Şi în pandemie”, a declarat o femeie din Câmpnia.

În realitate, însă, orașul Câmpina nu se confruntă cu nicio avarie. DSP Prahova a descoperit că apa care curge la robinet este infestată cu o bacterie periculoasă, chiar mortală – Clostridium dificile.

‘Ca simptom dominant este diareea, o diaree greu de controlat şi invalidantă. Are un impact major, traumatic putând da mortalitate ridicată mai ales la persoanele cu putere de apărare mai mică”, a mărturisit managerul Spitalului din Câmpina, Călin Tiu.

După ce s-a aflat că apa de la robinet este contaminată, pe străzile din Câmpina au fost amplasate mai multe rezervoare cu apă potabilă.

Rezervoare cu apă potabilă, amplasate pe străzile din Câmpina

”În analizele noastre, această bacterie nu există. Dar noi nu am prelevat proba din acelaşi loc de unde a prelevat-o DSP-ul. DSP-ul a luat această probă dintr-un punct de pe reţeaua de transport”, a declarat Liviu Ilasi, director general companie apa.

Rezultatele apei de la robinet vor veni abia săptămâna viitoare. Până atunci, locuitorii trebuie să cumpere apă la pet.