Opinie Alin Buzărin. Aeroterma, Focu’ ăl Mare, și revolta din capul nostru ”ăl mic”. Ne ard flăcările de vii în spitale și ne fac scrum vorbele lui Voiculescu și Arafat

Alin Buzărin 29.01.2021, 15:54
Opinie Alin Buzărin. Aeroterma, Focu’ ăl Mare, și revolta din capul nostru ”ăl mic”. Ne ard flăcările de vii în spitale și ne fac scrum vorbele lui Voiculescu și Arafat

Avem nevoie de spitale, dar și de foișoare de foc. Să ne suim acolo, ca la ”focu’ ăl mare” de pe la jumătatea veacului XIX, să vedem ce, unde și cum arde. În România de azi se ia foc mai abitir ca pe vremea lui mahalalelor sordide, când aproape totul era din lemn, iar noaptea se lumina pe drum cu făclia și în casă cu opaițul.

Colectiv, Piatra Neamț, Matei Balș. N-ai voie să iei foc așa de rău și așa de des. Și n-ai voie să reacționezi așa cum reacționează politicienii noștri. Șugubăț și ironic când nu sunt la putere, și enervat, enervant și revoltător atunci când sunt se cocoață în funcții.

Mall-urile din capul lui Voiculescu

Nenorocirea recentă de la Piatra Neamț îi venea pe voleu lui Vlad Voiculescu. Scrumul rezultat din carnea arsă a pacienților spitalului moldav era patul germinativ al ideilor actualului ministru, atunci opozant. Flăcările nemțene i-au oferit prilejul de a-i distruge verbal pe liberali, de a-l ironiza (total nepotrivit momentului) pe Nelu Tătaru și de a emite elucubrații de genul aceleia că în România se fac mall-uri în loc de spitale. Ideea e că mall-urile nu le face Statul. Eventual Statul El, Statul, face catedrale, de unde și sloganul rimat al ultimilor ani, vrem spitale în loc de catedrale.

Acum, când e în funcție, Vlad Voiculescu spune despre Matei Balș că ”e de neacceptat”. La Piatra Neamț, cu doar două luni și ceva în urmă, tot de neacceptat era, însă din altă perspectivă. Atunci, alții erau cei care trebuiau să dea socoteală. Acum, când e în jilț, Vlad Voiculescu laudă intervenția rapidă de la Matei Balș. Asta e ideea principală a ministrului, că s-a intervenit rapid, nu c-a luat foc. Păi hai să mai ardă pe ici-pe colo niște spitale, să ne putem lăuda cât suntem de iuți de furtun și de spumă!

Jihadul lui Arafat cu media

Spre deosebire de Vlad Voiculescu, Raed Arafat era în funcție și atunci, și acum. Domnia Sa e în funcție mereu, indiferent care ar fi aceasta. Acum s-a enervat aprupt când cineva din presă a zis că e revoltător ce se întâmplă.”Este revoltă în capul dumneavoastră!”, a izbucnit româno-arabo-palestinianul de la DSU. Nu numai în cap ne e revoltă, domnule Arafat! Revoltă ne e și în suflet, și în priviri, și în plămâni, și în stomac, și în mațe.

N-are cum să nu ne fie, când lângă oamenii înveliți în cearșafuri vine demnitarul și ne spune ce eficient au dat subordonații săi cu tulumba! Când te ocupi de Situații de Urgență, domnule Arafat, n-ai voie să iei dumneata foc mai iute ca aeroterma aia nenorocită. Nu! Trebuie să fii calm! La Situații de Urgență nu se culeg păpădii de pe câmpul înverzit și nu se ascultă menuet. Nu! La DSU se arde și se moare!

Raed Arafat, declarații de la Spitalul Matei Balș, după incendiu
Raed Arafat, declarații de la Spitalul Matei Balș, după incendiu

Fiecare cu aeroterma lui

O vreme, autoritățile își vor pune incendiul de la Matei Balș în piept, ca pe o decorație. Că l-au repede, că puteau fi mult mai mulți morți. Față de Colectiv și de Piatra Neamț am scăpat ieftin, nu? Aproape că e o victorie la fel de sonoră ca la Podu Înalt, Rovine, Plevna sau Călugăreni…Mai că merită să treacă în pas de defilare pe sub Arcul de Triumf!

Mai avem timp să observăm că focul s-a ițit de la o aerotermă privată, adusă de bolnavi de-acasă pentru că în marele, dotatul, finanțatul și pretențiosul spital Matei Balș era cumplit de frig? Ne vom gândi vreodată să debranșăm spitalele de la rețeaua publică de termoficare și de electricitate, să le obligăm să aibă surse proprii de curent, de gaze și de apă?

Prilej pentru Șoșoacă

Asta ar trebui să facem. Că dacă nu facem, atunci apare madam Șoșoacă pe la poartă, așa cum a și apărut. Cu masca răsfrântă sub bărbie, suava are aplomb, tonus și energie. Abia așteaptă ca Voiculescu, Arafat și ceilalți să șovăie, să bâjbăie sau să se enerveze. Din eșecurile și gafele unor autorități pe care le credem normale se nasc astfel de monstruozități politice AUR-ite, pe care oamenii le absorb lesne și în
care, din păcate, încep să și creadă!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI