Nicușor Dan vine cu lămuriri după propunerea lui Vlad Voiculescu de carantinare a Bucureștiului. ”A vorbit la viitor”

Stan Filon / 09.12.2020, 08:15
Nicușor Dan vine cu lămuriri după propunerea lui Vlad Voiculescu de carantinare a Bucureștiului. ”A vorbit la viitor”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a văzut nevoit să explice declarațiile lui Vlad Voiculescu, viitorul său viceprimar pe probleme de sănătate. Cel din urmă a declarat că numărul cazurilor de coronavirus din Capitală a ajuns aproape la 10.000 într-o săptămână și s-ar putea impune carantina.

Nicușor Dan a explicat declarațiile lui Vlad Voiculescu, care a vorbit despre carantinarea Bucureștiului

“Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a fost declarația făcută de Vlad Voiculescu, la Europa FM.

Ei bine, Nicușor Dan a încercat să liniștească populația și a venit cu explicații. Edilul a spus că Vlad Voiculescu s-a referit la viitor, însă acum nu se impune carantinarea Bucureștiului.

Nicusor Dan il contrazice pe Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucurestiului
Nicusor Dan il contrazice pe Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucurestiului

”A vorbit despre viitor”

“Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Nicușor Dan a fost întrebat cât de gravă este situația în București.“Am avut azi aproape 2.000 de cazuri, în ultimele două zile în jur de 1.500, este mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile pentru izolare și carantinare sunt la zi. Înseamnă că în cazul oricărei persoane care este confirmată, în aceeași zi se apelează oamenii cu care a fost în contact și ei nu mai îmbolnăvesc pe alții. Situația e sub control din acest punct de vedere”, a mai spus Nicușor Dan.

”O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare”

Edilul a explicat că indicatorul privind carantinarea pentru București este undeva în jurul valorii de 6, ceea ce nu impune o astfel de decizie. “Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment.

Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI