Operațiune dramatică de salvare a unui copil de 5 ani blocat în fântână, la 32 de metri adâncime. Se află acolo de marți Video

Cătălina Burghelea 04.02.2022, 10:36
Operațiune dramatică de salvare a unui copil de 5 ani blocat în fântână, la 32 de metri adâncime. Se află acolo de marți Video

Echipele de salvare din nordul Marocului sapă frenetic, pentru a treia zi consecutiv, într-un puț adânc de 60 de metri, după ce un copil de cinci anișori a căzut în el. Băiatul a rămas blocat în fântână, la 32 de metri adâncime. Groapa este situată în satul nordic Ighran din provincia Chefchaouen, Maroc. Autoritățile au declarat, joi, că au reușit să-i dea oxigen și apă și au primit un răspuns de la copil.

Un băiețel a căzut într-un puț foarte adânc

O operațiune de salvare la scară largă este desfășurată într-un sat din nordul Marocului, în încercarea de a-l pe micuțul Rayan, un băiețel de 5 ani blocat într-o fântână de mai bine de două zile, după o cădere accidentală.

Numeroase utilaje sapă în jurul puțului adânc de 60 de metri, pentru a ajunge la băiețelul de cinci ani, blocat în el de marți seară. Fântâna este prea îngustă pentru ca cineva să coboare după copil, are doar jumătate de metru lățime!

„Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță”, a declarat mama sa, Wassima Kharchich, pentru televiziunea locală 2M, citată de NYPost. „Te rog, Doamne, alină durerea mea și a lui, în acea gaură de praf”, a continuat femeia.

Khalid Agoram, tatăl băiatului, a dezvăluit că în ziua incidentului și-a căutat fiul ore în șir, înainte de a descoperi că a căzut în puțul extrem de adânc, cât 10 etaje ale unui bloc.

Echipele de salvare fac eforturi disperate pentru salvarea copilului blocat în fântână

Salvatorii au folosit o frânghie pentru a-i furniza un tub de oxigen și apă băiatului, dar nu au putut ajunge la gaura în care a rămas blocat. De asemenea, au trimis o cameră video pentru a-l monitoriza, potrivit agenției de știri din Maroc. Imaginile surprinse la fața locului dau fiori. Locul este înconjurat de cinci buldozere care sapă o groapă paralelă cu fântâna în încercarea de a ajunge la Rayan.

„Am reușit să comunic cu copilul și l-am întrebat dacă mă aude. A existat un răspuns. Am așteptat un minut și am văzut că a început să folosească oxigenul”, a declarat Imad Fahmy, voluntar al Semilunii Roșii, pentru 2M.

Medicii i-au dat oxigen și mâncare

Un personal medical se află la fața locului, pentru a-l îngriji pe băiat, cu un elicopter în așteptare, care să-l transporte imediat la cel mai apropiat spital, în cazul în care va fi scos din puț.

Cazul lui Rayan face înconjurul lumii

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mustapha Baytas, a declarat, joi, că monitorizează îndeaproape situația. Mii de marocani au apelat la rețelele sociale pentru a-și exprima solidaritatea față de băiat și familia lui. Hashtag-ul #SaveRayan a fost popular ore în șir în Maroc, iar postările de pe Twitter au atras atenția globală asupra eforturilor de salvare contracronometru.

Din cauză că puțul nu poate fi lărgit, riscul de alunecare de teren ar fi prea mare, potrivit topografilor, salvatorii sapă în jurul fântânii. Au reușit deja să ajungă la 27 de metri adâncime și speră să ajungă în curând la 32 de metri, adâncimea la care se află copilul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...