Accident misterios în Cluj. Mașină plonjată în lac, căutată de oameni cu barca de salvare / Doi bărbați au fost găsiți morți Foto

Cătălina Burghelea 02.02.2022, 13:09
Accident misterios în Cluj. Mașină plonjată în lac, căutată de oameni cu barca de salvare / Doi bărbați au fost găsiți morți Foto

O mașină ar fi plonjat, seara-trecută, în barajul de pe Someşul Cald, județul Cluj. Alerta a fost dată de o persoană prin 112, după ce a observat că balustrada barajului era ruptă, iar pe zapadă se vedeau urme de roţi de maşină care dau înspre lac. La faţa locului au ajuns politiştii şi pompierii care au cercetat dintr-o barcă suprafaţa apei. Căutările au durat până târziu în noapte, însă fără rezultat.

Accident învăluit în mister, în județul Cluj

Update 2 februarie, 0ra 13.06. Autoturismul căzut, marți-seară, în barajul Someșul Cald a fost găsit. Autoritățile au găsit doi bărbați decedați în mașină.

„Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo sprijinite de scafandri ISU Cluj au reușit să recupereze corpurile a doi bărbați din apele lacului Someșul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj.

Accident misterios în județul Cluj. Oamenii legii fac cercetări la barajul de pe Someşul Cald, după ce s-au constatat urme de roți pe zăpada care dă înspre lac și balustrada a fost ruptă. Un martor care trecea prin zonă a semnalat prin numărul unic de urgență 112 că în zonă ar fi avut loc un posibil accident. Oamenii legii s-au deplasat la locul indicat de clujean și au cercetat lacul. Nu au găsit însă autoturismul, barajul fiind foarte adânc.

Balustradă ruptă și urme de roți pe zăpadă. Unde este mașina?

Lângă balustrada ruptă, politiştii au găsit şi o plăcuţă de înmatriculare, însă persoana pe numele căruia figurează înmatricualată maşina spune că a înstrăinat-o de ceva vreme şi nu poate şti la cine a ajuns acum. Au fost căutări până târziu în noapte, dar fără vreo urmă de autovehicul. Din cauza întunericului, echipele de salvare au întrerupt operațiunea la miezul nopții și au reluat căutările în această dimineaţă.

Foto Observator
Foto Observator

Eveniment rutier similar la sfârșitul lunii ianuarie

Săptămâna trecută, un accident auto similar a avut loc în județul Cluj, după ce o mașină în care se aflau patru persoane a plonjat într-un râu. Toți pasagerii au ajuns la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

Șoferul de 32 de ani se îndrepta pe direcția Scrind Frăsinet, spre Bologa, când a pierdut controlul autoturismului și a căzut în râu. În momentul în care pompierii au ajuns la locul evenimentului rutier, pasagerii au fost deja transportați la spital cu un autovehicul privat.

Tragedie pe șoselele din Iași, soldată cu 7 victime

Vă reamintim că, marți-dimineață, în județul Iași, s-a produs cel mai grav accident din ultimul timp. Pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, un autocamion, o ambulanță și o autoutilitară s-au ciocnit. În urma impactului extrem de violent, șapte persoane și-au pierdut viața.

Anchetatorii au constatat că şoferul autocamionului, în vârstă de 30 de ani, a acroşat ambulanţa, după care a intrat în coliziune cu autoutilitara.

„În această dimineaţă (n.r. – 1 februarie) am fost sesizaţi că pe DN 28 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a constatat că şoferul unui camion ar fi acroşat o ambulanţă, iar ulterior ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului, şapte persoane au decedat, iar alte două au fost rănite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a precizat Ioan Bîlea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi.

Cine ar fi vinovatul?

Accidentul rutier de la Sârca a fost provocat de șoferul camionului. Radu Andrei abia împlinise 30 de ani şi urma să se căsătorească. Tânărul locuia în localitatea Dumeşti, unde recent îşi achiziţionase şi un teren, pentru a-și ridica o casă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...