Spălăm foarte bine gogoșarii, îi lăsăm să se scurgă și când sunt uscați îi tăiem în patru și le scoatem cotoarele și semințele după care îi punem într-un lighenaș sau o crăticioara încăpătoare.
Combinam, într-o crăticioara, oțetul cu zahărul și sarea, amestecăm bine până când acestea se topesc și se formează o soluție. Atenție! Este important să folosim oțet din vin de 9 grade pentru a putea conservă cu succes gogoșarii. De asemenea folosiți doar sare mare, grunjoasă, specială pentru murături.
Turnăm peste bucățile de gogoșari soluția de oțet, sare și zahăr, acoperim și lăsăm până a două zi. Mai amestecăm din când în când în vasul în care se află gogoșarii astfel încât aceștia să fie în permanență umeziți. Peste noapte ei vor lasă zeamă mai multă.
A două zi separăm gogoșarii de soluția de oțet în care au stat și îi punem în borcane curate, sterilizate și neapărat uscate.
Adăugăm în fiecare borcan bucățile de gogoșari, cât mai aproape unele de altele (mai înghesuite) și din loc în loc, între ele adăugăm bucăți de hrean și frunze de țelină iar la sfârșit pune și câteva bobițe de muștar și piper
Strecurăm zeamă (soluția în care au stat gogoșarii peste noapte) deoarece gogoșarii vor mai lasă unele impurități care în borcan vor putea fermenta.
Turnam zeamă în fiecare borcan până când gogoșarii se acoperă.
Închidem fiecare borcan cu capacele respective și le putem pune la păstrat în cămară peste iarnă.