Saramura din borcanul cu murături face minuni. Iată la ce trebuie să o folosești

Anca Manolica 20.09.2022, 09:21
Saramura din borcanul cu murături face minuni. Iată la ce trebuie să o folosești

Până acum obișnuiai să arunci saramura din borcanul cu castraveți? După ce vei citi cele patru trucuri prezentate mai jos, sigur nu o vei mai face. Iată ce alte proprietăți utile mai are saramura, pe lângă faptul că este un excelent remediu pentru mahmureală. La unele nici nu te-ai fi gândit.

La ce poți folosi saramura din borcanul cu murături

Saramura din borcanul cu castraveți poate fi folosită în mai multe moduri. Fie se pune peste anumite preparate care se coc la cuptor,  pentru marinarea cărnii sau, de ce nu, pentru a face o supă delicioasă. Descoperă mai multe, în rândurile ce urmează:

Marinată pentru carneSaramura de castraveți poate deveni o marinată excelentă pentru pui sau cea de vită. Nu numai că dă o aromă aparte cărnii, dar și înmoaie fibrele  și reduce timpul de gătire.

Pentru a pregăti saramura, se adaugă câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă circa 6-8 ore în marinată, după care se gătește la cuptor sau pe grătar.

Înlocuitor pentru oțet – Murăturile de castraveți sunt potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Poate fi adăugată în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, evitând astfel ca sfecla să nu păteze alte legume.

Saramură murături / foto: Shutterstock
Saramură murături / foto: Shutterstock

Saramură de castraveți pentru cartofi și paste

Cu ajutorul acesteia poți încălzi pastele care ți-au mai rămas în frigider. Pentru asta, va trebui să adaugi o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, să amesteci, după care să încălzești la cuptorul cu microunde. Preparatul va deveni mai proaspăt și va avea o notă savuroasă.

De asemenea, poți pune saramură în apa în care fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.

Nu mai arunca nici saramura din borcanul de măsline

Măslinele sunt nelipsite din cămara sau frigiderul nostru. Negre, verzi, maro, ele sunt preferate de foarte multe persoane. Măslinele din conservă pot fi consumate fie o gustare separată, fie ca ingredient dintr-o rețetă delicioasă. Dar, aproape toată lumea aruncă saramura din borcanul cu măsline.

Ei bine, lichidul în care ele stau înlocuiește un produs scump. Este important să știi că saramura din borcanul cu măsline se poate folosi în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape la fel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...