O nouă televiziune apare în România. Patroni sunt două nume grele din media de la noi

Ana Ionescu 03.06.2021, 20:55
O nouă televiziune apare în România. Patroni sunt două nume grele din media de la noi

O nouă televiziune apare în România. Cei care au înființat-o sunt două nume grele din media românească. A primit astăzi autorizare de la CNA.

Ce televiziune nouă apare în România

Adrian Sârbu și Marius Tucă lansează o nouă televiziune în România. Astăzi cei doi au primit vestea că CNA le-a dat autorizare și pot începe să emită. Este vorba despre televiziunea Smart TV, un post de știri.

La Smart TV, telespectatorii vor putea urmări emisiuni informative în proporție de 40%, educative și culturale.

„Cu privire la modificarea structurii de programe: emisiunea domnului Tucă şi-a schimbat formatul: are un invitat din domeniul politic în prima oră şi în a doua oră este un invitat din zona de cultură. Am considerat emisiunea drept informativă. În zona de cultural introducem nişte pastile de 1 minut şi jumătate – 2 minute. Acestea sunt modificările în mare”, a declarat Adriana Păpureanu (reprezentant al postului) în şedinţa CNA.

Separat, Sârbu mai deschide o televiziune

În afară de Smart TV, Adrian Sârbu mai deschide o televiziune, Aleph Business. Omul de afaceri ceruse licență și pentru un al treilea post TV, Aleph Comedy, la care a renunțat. Societatea Smart TV Management din Bucureşti îi are acţionari pe Marius Tucă (50%) şi Aleph Media (50%). Aleph Media, care este acţionar şi în societatea care deţine radioul Smart FM, este deţinută de Prosperya Financial Management (99,9863%) şi Zazu Film (0,013%), potrivit paginademedia.ro .

În Prosperya Financial Management acţionari sunt Cristina Iacob (97,959%) şi Daniel Iacob (2,041%).

o noua televiziune apare in romania
Adrian Sârbu si Marius Tucă deschid o nouă televiziune în România

Adrian Sârbu și Marius Tucă, investiţie uriașă în noua televiziune

Cei doi asociați, Adrian Sârbu și Marius Tucă, au investit o sumă uriașă în noua televiziune. Astfel, Smart TV va avea un buget de investiții în programe de aproape 2,1 milioane de euro, dintre care 1,6 milioane de euro vor fi  alocate în producţie locală, iar 460.000 de euro în achiziţie de programe. Investiţiile în echipamente ajung la 150.000 de euro.

Smart TV poate începe emisia până pe 6 iunie (cel târziu), Aleph Business se poate lansa până pe 25 iunie cel târziu. După aceste date expiră licenţele, în cazul în care nu intră în emisie.

De ce a renunțat Adrian Sârbu la Alpeh Comedy

În ședința CNA, echipa lui Adrian Sârbu a cerut Consiliului retragerea de licenţe pe satelit pentru postul Alpeh Comedy, care nu va mai emite.

„Licenţele de satelit pentru Business şi Smart au fost retrase pentru că folosim licenţele pentru comunicaţîi electronice. Cererea este pentru licenţele de Comedy, pentru că acolo ultimul an şi jumătate ne-a demonstrat că nu putem face acest canal. Nu mai suntem în situaţia de acum 2 ani să facem treaba asta şi pentru asta am fost cinstiţi să renunţăm”, a spus Adriana Papureanu în şedinţa CNA.

Urmăriți Impact.ro și pe