O nouă majorare a salariului minim pe economie, anunțată de ministrul Muncii. Cu cât ar urma să crească veniturile românilor

Mihnea Tălău 07.02.2023, 13:07
O nouă majorare a salariului minim pe economie, anunțată de ministrul Muncii. Cu cât ar urma să crească veniturile românilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi a oferit luni detalii despre posibilitatea creşterii salariului minim, de la 1 iunie. Peste șapte milioane de români așteaptă această veste.

Marius Budăi promite o nouă majorare a salariului minim

Ministrul spune că PSD susţine aceste măsură și că majorarea ar putea intra în vigoare odată ce la Palatul Victoria va veni în funcția de premier Marcel Ciolacu.

Printre variante luate în calcul se află și creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a afirmat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Bani de la stat pentru românii înșelați de infractori

Cu cât cresc veniturile românilor

Explozia inflației obligat statul prin lege să majoreze ajutorul social și indemnizația pentru mame. Române de văzut dacă guvernanții nu vor amâna, ca în multe alte rânduri, plățile.

Cei care și-au pierdut locul de muncă și trăiesc din șomaj primesc în plus 73 de lei, iar de la 1 martie mamele vor avea în plus 180 de lei la indemnizația pe care o primesc în prezent. Cu toate acestea banii sunt foarte puțin și majoritatea românilor trăiesc la limita sărăciei.

Banii necesar pentru aceste majorări au fost prinși în buget, iar ministrul Marius Budăi, dă asigurări că Guvernul nu va amâna această lege și banii vor ajunge în buzunarele românilor de la 1 martie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...