Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie. „Acum e 3000 de lei brut”

Stan Filon 09.01.2023, 23:43
Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie. „Acum e 3000 de lei brut”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea salariului minim pe economie! Reprezentantul guvernului a explicat pe ce s-a bazat atunci când a decis creşterea salariului minim şi cum va putea în timp această măsură să promoveze creşterea economică.

Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut că s-a inspirat din economia Germaniei, atunci când a decis să majoreze salariul minim pe economie. Oficialul a spus că a vorbit cu ministrul muncii din Germania, care i-a spus că așa a crescut economia în țara lui.

„Am onoarea să fiu prieten cu ministrul Muncii din Germania și mi-a trimis la un moment dat un studiu făcut în Germania de economiști de marcă care au arătat că în ultimii 10 ani Germania a avut o politică abruptă a creșterii salariului minim. Acel studiu a arătat că în Germania acea politică de creștere a salariului minim, mai agresivă puțin, a creat creșterea economică. Este un studiu pe care îl poate accesa oricine. Tot un guvern PSD, dacă vă aduceți aminte, în 2018 a instituit salariul minim în construcții. Cel care acum e 3.000 de lei brut.

Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie
Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie

„Guvernul a înțeles să vină cu un sprijin”

Eu știu sigur și sunt convins că dialogul duce doar la progres și prin dialog putem rezolva problemele. Și am ajuns la această concluzie. Din cei 3.000 de lei vă readuc aminte că 200 de lei nu sunt taxați de către stat. Iată că și Guvernul a înțeles să vină cu un sprijin. Cu precizarea că pentru viitorii seniori ai României, care acum sunt plătiți cu 3.000 de lei pensia se calculează la 3.000 de lei nu la 2.800 de lei”, a spus ministrul Muncii. Aici avem o altă fiscalizare.

Ministrul Muncii a venit cu exemplul din construcții și din agricultură, unde spune el că impunerea unui salariu minim a făcut să crească salariile muncitorilor.

„100.000 de noi locuri de muncă din 2020”

„Atunci când am instituit în 2018 domeniul constructor, domeniu prioritar pentru următorii 10 ani în România, s-a făcut o altă fiscalizare pentru salariul minim. Între timp, până aici, în acest an vreau să vă readuc aminte că am instituit același salariu de 3.000 de lei și în agricultură, și industria alimentară. Nu vreau să vă spun eu, din Guvern sau de la PSD, efectele.

Discutați cu cei din agricultură și cu cei de la industria alimentară sau discutați aici cu întreprinzătorii din construcții să vedeți ce plus valoare aduce acest lucru, pentru că le permite întreprinzătorilor în construcții să plătească mai bine acești salariați. Şi aceste măsuri și acest tip de măsuri a dus la cele 100.000 de noi locuri de muncă din 2020″, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...