O nouă discuție între Emmanuel Macron și Vladimir Putin. Ce au vorbit cei doi lideri. Președintele Franței a anunțat că va merge la Moscova

Beatrice Dumitru 04.02.2022, 09:53
O nouă discuție între Emmanuel Macron și Vladimir Putin. Ce au vorbit cei doi lideri. Președintele Franței a anunțat că va merge la Moscova

Președintele Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat o nouă rundă de discuții, pe fondul crizei din Ucraina. Liderul de la Kremlin este nemulțumit și consideră că NATO și SUA nu au luat în serios preocupările Moscovei cu privire la securitatea țării. Emmanuel Macron a anunțat va discuta fața în față cu Vladimir Putin, luni, la Moscova.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin, o nouă discuție

Rusia a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, motiv pentru Occident să creadă că Vladimir Putin va ordona invadarea acestei țări, deși neagă acest lucru. Moscova a cerut garanții de securitate și, de asemenea, a solicitat NATO să nu se mai extindă în Europa de Est și să nu permită Ucrainei să adere la Alianță.

Într-un moment de maximă tensiune, președintele Vladimir Putin și omologul său Emmanuel Macron au vorbit despre Ucraina și în special despre „garanțiile de securitate” cerute de Moscova, într-o nouă discuție telefonica, a treia într-o săptămână pe acest subiect, a precizat Kremlinul.

O nouă discutie intre Emmanuel Macron si Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi lideri. Prededintele Frantei va merge la Moscova
Trupele ruse așteaptă la granița Ucrainei.

A continuat un dialog constructiv cu privire la problemele Ucrainei și inițiativa Rusiei de a stabili garanții legale pe termen lung privind securitatea Federației Ruse. Liderii au făcut un schimb de evaluări ale situației actuale, inclusiv din perspectiva contactelor recente cu o serie de parteneri internaționali și în contextul președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene”, a spus Moscova într-un comunicat, referindu-se din nou la „provocările” liderilor ucraineni, notează Le Figaro.

Emmanuel Macron, convorbire și cu Volodimir Zelenski

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat, joi, cu Emmanuel Macron despre o „accelerare a procesului de pace” în țara sa, în contextul în care se teme de o ofensivă a Rusiei.

Dialog continuu cu @EmmanuelMacron privind lupta împotriva provocărilor de securitate și o accelerare a procesului de pace în cadrul „formatului Normandia”, reunind Rusia și Ucraina cu medierea Franței și Germaniei”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Președintele Franței discutase cu o zi înainte și cu Joe Biden. În cadrul acelei conversații, cei doi lideri „și-au afirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Președintele Biden și președintele Macron au convenit că echipele lor vor rămâne în contact strâns, inclusiv prin consultare cu aliații NATO și partenerii UE, cu privire la abordarea noastră coordonată și cuprinzătoare pentru gestionarea acestor probleme”, a precizat Casa Albă

Emmanuel Macron va merge la Moscova

În încercarea de a dezamorsa situația din Ucraina, Emmanuel Macron a anunțat că săptămâna viitoare va merge la Moscova (7 februarie) și la Kiev (8 februarie).

Statele Unite au anunțat că trimit 3.000 de soldați americani suplimentari în Europa de Est pentru a apăra țările NATO „împotriva oricărei agresiuni”, într-un moment în care Occidentul trimite tot mai multe avertismente Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...