O menajeră din România, acuzată că a furat bijuterii de aproape 20.000 de euro din casa unui spaniol. S-ar fi „servit” și cu bani din seif

Ana Anitoiu 18.02.2023, 18:27
O menajeră din România, acuzată că a furat bijuterii de aproape 20.000 de euro din casa unui spaniol. S-ar fi „servit” și cu bani din seif

O menajeră din România a fost acuzată că a furat bijuterii în valoare de aproape 20.000 de euro din casa unui spaniol. Femeia, în vârstă de 23 de ani, s-ar fi „servit” și cu o sumă considerabilă de bani din seif.

Câți bani ar fi furat românca din casa unui spaniol

Conform procurorilor, menajera româncă a furat bijuterii din aur în valoare de 18.644,89 de euro dintr-o casă de pe strada Hevia Bolaños din Oviedo în care a fost angajată să facă curățenie. Pe lângă bijuterii, tânăra ar fi furat și un plic cu 7.600 de euro numerar din locuință.

Tânăra ar fi furat bijuteriile valoroase și banii după ce ar fi găsit cheia unui dulap încuiat care se afla în sufragerie și l-a deschis. În acel dulap, românca a găsit cheile de la două seifuri, pe care le-a deschis și din care a furat bijuteriile și plicul cu bani.

O menajeră din România, acuzată că a furat bijuterii de aproape 20.000 de euro din casa unui spaniol. S-ar fi „servit” și cu bani din seif
Bancnote euro. Foto: unsplash.com

Ce pedeapsă riscă menajera româncă

Parchetul din Asturia, Spania, a cerut condamnarea româncei. Femeia a fost audiat, vineri, la Tribunalul Penal nr. 3 Oviedo.

Parchetul consideră că faptele tinerei menajere românce constituie „infracțiunea de tâlhărie cu forța într-o casă locuită”. În plus, la stabilirea pedepsei va contribui circumstanța agravantă a încălcării încrederii angajatorului. Parchetul a cerut ca femeia să fie condamnată la cinci ani de închisoare.

În materie de răspundere civilă, procurorul i-a cerut menajerei românce să despăgubească proprietarul bunurilor sustrase cu 26.244,89 euro, plus dobânda legală corespunzătoare.

O româncă a furat ceasuri de peste 9.000 de euro dintr-un magazin de lux din Spania

O altă româncă a furat trei ceasuri de aur în valoare de peste 9.000 de euro dintr-un magazin de lux din centrul orașului Zaragoza din Spania. Femeia a avut doi complici cu care a dus la capăt jaful.

Mai întâi, românca a intrat în magazinul de bijuterii alături de unul dintre complici. Apoi, în magazin a mai intrat un bărbat. Împreună, cei trei au reușit să îi distragă atenția vânzătorului.

În timp ce românca și primul complicele s-au arătat interesați de diverse bijuterii, cel de-al doilea complice a furat ceasurile de aur. Bijutierul a observat furtul în timp ce închidea ușa și a sunat la numărul de urgență.

Poliția națională a cercetat zona, dar nu a reușit să îi aresteze decât pe doi dintre ei, românca și unul din bărbați, fără să găsească ceasurile furate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...