O mai țineți minte pe Ramona Bruynseels? Tocmai acuză că i-au fost furate șase voturi din șapte la alegeri

Iancu Andreea 29.09.2020, 16:21
O mai țineți minte pe Ramona Bruynseels? Tocmai acuză că i-au fost furate șase voturi din șapte la alegeri

Fosta contracandidată a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels acuză fraude electorale în sectorul 2. Actualul președinte al partidului Restart România susține că unui candidat al partidului său i-au fost furate șase voturi din șapte înregistrate.

Noi acuzații de fraudare a alegerilor, din partea Ramonei Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels a adus în discuție o situație tot mai des întâlnită în cadrul alegerilor locale 2020. Și anume erori la numărarea voturilor. Astfel, aceasta susține că cel care reprezenta partidul său la primăria sectorului 2 a obținut într-o secție șapte voturi. Cu toate acestea, la AEP a fost înregistrat doar un singur vot.

„La Sectorul 2 București, secția de votare 231, candidatul Partidului RE:START ROMÂNIA are 7 voturi, iar pe site-ul AEP apare doar 1 vot. Considerăm că este o fraudă și nu o greșeală, pentru că la aceeași secție există neconcordanțe la mai multe partide între numărul de voturi de pe procesul verbal și voturile aflate în baza electronică AEP. Unele în plus și avantajează un anumit partid, iar altele în minus și în dezavantajul partidelor, cum este și cazul nostru. (…) Cerem renumărarea voturilor, verificarea buletinelor de vot și a proceselor verbale”, potrivit unui comunicat de presă.

Pe de altă parte, Bruynseels acuză aceleași încercări de fraudare și la alegerile prezidențiale de acum un an. Într-o postare pe Facebook, aceasta susține că ar fi putut obține un scor mult mai bun și face un exercițiu de calcul.

„Aşa m-aţi furat şi pe mine la prezidenţiale?!? Dacă înmulţim doar 7 voturi cu 18.000 de secţii, iată încă 120.000 de voturi!!! Doar că, la prezidenţiale am semnale că aţi furat şi mai mult”, a scris Ramona Ioana Bruynseels.

Dan Tudorache, fostul edil de la sectorul 1 și Clotide Armand își dispută voturile de la alegerile locale 2020
Dan Tudorache, fostul edil de la sectorul 1 și Clotide Armand își dispută voturile de la alegerile locale 2020

Lupta pentru voturi, la sectorul 1: Clotilde Armand acuză fraudarea alegerilor de către oponentul Dan Tudorache

Deși în întreaga țară se cunosc deja rezultatele alegerilor locale 2020, în sectorul 1 încă se duce o luptă crâncenă. Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS, îl acuză de fraudă electorală pe Dan Tudorache, primarul în funcție. Edilul susține și el, că victoria îi aparține, având 200 de voturi în plus față de contracandidata sa, potrivit numărătorilor paralele.

Pentru a găsi o rezolvare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Deocamdată, BEC nu a oferit o lămurire în acest sens. Totuși, ieri după-amiază, în jurul orei 16:00, fuseseră numărate aproximativ 90% dintre secțiile de vot ale sectorului 1. Astfel, la acel moment, candidata USR-PLUS, Clotilde Armand avea un procent de 1,50% în plus față de scorul actualului primar de sector, Dan Tudorache.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...