Rezultate Alegeri locale 2020 București. Război la sectorul 1, acuzații de fraudă și de bătaie. ”Am câștigat cu 1000 de voturi” vs ”Am câștigat cu 206 voturi”. Când se dă decizia

clotilde armand si dan tudorache se lupta pentru sectorul 1

Alegerile locale 2020 s-au încheiat, iar rezultatele obținute în cele 6 sectoare ale Capitalei au fost publicate deja de principalele institute de sondare a opiniei publice. Iată care sunt vechii, dar și noii primari care vor conduce destinele bucureștenilor.

Update, 29 septembrie, ora 17.05. Decizia pentru anunțarea noului primar al Sectorului 1 se amână. Momentan, Biroul Electoral Central spune că mâine se va lua decizia dacă se vor renumăra sau nu voturile. În acest timp, cele două tabere se întrec în circ.

Clotilde Armand și USR-iștii spun că există dovezi că PSD fraudează alegerile la Sectorul 1, în timp ce PSD contraatacă. ”Reprezentantul partidului nostru a fost băgat în clădire de Clotilde Armand, Tănase Stamule (cel care trebuia să fie candidatul PNL la sectorul 1, înainte ca partidul său să decidă alianța cu USR PLUS și susținerea lui Armand), iar susținătorii lor l-au bătut. Dan Tudorache este victorios cu 206 voturi”, spune Mihai Drăgan, membru PSD și avocat al lui Tudorache.

Dan Barna, liderul USR PLUS: ”E fraudă, e prosteală pe față. A fost prins reprezentantul PSD cu buletinele la el. E clar ce se întâmplă S-au numărat toate voturile. Sunt 1000 de voturi în plus pentru Clotilde Armand. E victoria ei, toată lumea știe”. 

Update 29 septembrie, ora 11.10. În toată țara se știu rezultatele, la Sectorul 1 e scandalul în toi. Clotilde Armand îl acuză în continuare de încercări repetate de fraudare a alegerilor pe Dan Tudorache, iar actualul primar PSD tot susține că victoria îi aparține la 200 de voturi distanță, conform numărătorii sale paralele. Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, spune că a cerut renumărarea voturilor la Biroul Electoral Central. Culmea este că BEC nu a anunțat până acum decât că ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, se număraseră sufragiile la 90% din secțiile Sectorului 1 și atunci candidata USR PLUS, susținută și de PNL, avea un avans de 1,50%.

Update, ora 18.03. Clotilde Armand a chemat Poliția și afirmă că Dan Tudorache pregătește frauda cu ajutorul angajaților de la Salubritate.

”Iată ce avem în sediul Direcţiei de Salubrizare şi Investiţii, situat în Complexul din Piaţa Mureş, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Aşa pregăteau frauda. Şi-a făcut apariţia pe aici şi directorul ADP S1 şi nu ştiu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliţia”, a fost declarația candidatei USR-PLUS, susținută și de PNL.

PSD-istul Dan Tudorache afirmă în continuare că el a câștigat alegerile, conform numărătorii paralele făcute de social-democrați. Asta după ce în urmă cu câteva ore își recunoscuse înfrângerea.

Update, ora 16.47. Biroul Electoral Central a dat publicității situația în București, după numărarea a peste 90% dintre voturi. Situația la sectorul 1, singurul la care se încă de mai dă bătălia pentru funcția de primar, îi dă dreptate momentan lui Clotilde Armand. Victoria însă nu e încă 100% sigură.

La Sectorul 1, după numărarea a 90,92% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,28%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,52%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,71%.

Sectorul 2: după ce s-au numărat 95,58% dintre voturi: Radu Mihaiu are 36,78%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,51%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,13%.

Sectorul 3: după contabiziarea a 93,16% dintre voturi: Robert Negoiţă a obţinut 43,76%, Adrian Moraru (PNL – USR PLUS) – 28,40%, iar Aurelian Bădulescu (PSD) – 13,74%.

Sectorul 4: după numărarea a 97,57% dintre voturi, Daniel Băluţă a obţinut 57,05%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) – 29,85%.

Sectorul 5: după numărarea a 95,60% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,03%, Daniel Florea (PSD) – 25,61%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,38%.

Sectorul 6: după numărarea a 96,55% dintre voturi, Ciprian Ciucu a luat 43,46% din voturi, Gabriel Mutu (PSD) – 34,48% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,66%.

Update, ora 14.29. Clotilde Armand a replicat după anunțul lui Dan Tudorache.

„Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale”, a spus Clotilde.

Update, ora 13.13. Dan Tudorache, primarul PSD în exercițiu al Sectorului 1, anunță că, de fapt, el a câștigat un nou mandat, nu Clotilde Armand.

”Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a fost anunțul lui Tudorache pe pagina lui de facebook.

Update, 28 septembrie, ora 9.14. Se conturează câștigătorul și în singurul sector al Capitalei în care nu aveam un învingător cert după exit-poll-ul de aseară. Astfel, după numărarea a 94% din voturi, Cristian Popescu Piedone pare să fie noul primar al Sectorului 5 al Bucureștiului. 27,25% din voturi totalizează Piedone, fiind urmat de Cristian Băcanu (PNL-USR PLUS) cu 24,85%.

Cristian Popescu-Piedone a fost primarul sectorului 4 al Bucureștiului atunci când s-a produs drama de la clubul Colectiv. 8 ani și 6 luni de închisoare primise Piedone pentru abuz în serviciu.

Iată care sunt edilii care au câștigat Primăriile de sector din Capitală, după alegerile locale 2020

Sectorul 1

 • Clotilde Armand (USR-PLUS-PNL): 47%
 • Daniel Tudorache (PSD) 37,7%
 • Ioana Constantin (PMP) 7,4

Sectorul 2.

 • Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) 42%
 • Dan Cristian Popescu (PSD) 31%
 • Neculai Onţanu (ADER) 12,9%
Iata care sunt edilii care au castigat Primariile de sector din Capitala, dupa alegerile locale 2020

Iata care sunt edilii care au castigat Primariile de sector din Capitala, dupa alegerile locale 2020

Cine a câștigat alegerile locale 2020 în Sectorul 3

Sectorul 3

 • Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti) 39%
 • Adrian Moraru (USR-PLUS-PNL) 34%
 • Mihail Neamţu (PMP) 8,1

Sectorul 4

 • Daniel Băluţă (PSD): 55%
 • Simona Spătaru (USR-PLUS-PNL): 37%

Sectorul 5.

 • Daniel Florea (PSD): 24,3%
 • Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS): 27,3%
 • Cristian Piedone (PPU): 27,3%
 • Marian Vanghelie (PSDI): 14%

Sectorul 6.

 • Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS): 48,2%
 • Gabriel Mutu (PSD): 35,2%
 • Ştefan Viorel Florescu (PMP): 7,4%

Clotilde Armand, care a câștigat alegerile locale din Sectorul 1, a avut o primă reacție pe Facebook, unde le-a mulțumit celor care au ales să o voteze.

”Mulțumesc tuturor cetățenilor care au participat la votul de astăzi. Oameni frumoși, ați scris istorie și v-ați luat orașul înapoi! Acum, nu vă relaxați. Așteptăm rezultatele oficiale. Fac un apel la responsabilii din secțiile de votare să nu îndrăznescă să fraudeze. Avem delegați în fiecare secție și nu vom ezita să sesizăm autoritățile statului în caz de fraudă. Rămânem vigilenți. Lupta noastră abia acum începe”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI