O firmă low-cost celebră intră pe piața din România. Poate fi înlocuitor pentru Blue Air

Beatrice Dumitru 22.11.2022, 09:43
O firmă low-cost celebră intră pe piața din România. Poate fi înlocuitor pentru Blue Air

O nouă companie low-cost intră pe piața din România, pe o cursă părăsită de Blue Air, după ce zborurile operate de firmă au fost suspendate din data de 6 septembrie, în urma popririi puse pe conturi de  Ministerul Mediului din cauza datoriilor. Astfel, compania care intră în România va opera zboruri din iunie 2023.

Compania low-cost care intră în România

Compania Blue Air va fi cumpărată de statul român, urmând ca Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) să preia 75% din acţiunile firmei, devenind astfel acţionar majoritar. Pe 30 septembrie, Blue Air a anunțat că nu poate relua zborurile pe 10 octombrie, așa cum anunțase, din cauza
lipsei banilor.

În aceste condiții, compania low-cost norvegiană Norwegian va opera, din iunie 2023, zboruri comerciale regulate din și spre România și va lansa prima rută pe 23 iunie, între capitalele Norvegiei și României. Operatorul de zboruri norvegian va opera între București și aeroportul Gardemoen din Oslo două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri, notează Profit.ro.

O firmă low-cost celebră intră pe piața din România. Poate fi înlocuitor pentru Blue Air
Compania Norwegian intră pe piața din România.

Ce preț va avea un bilet

Zborurile vor fi operate de Norwegian cu Boeinguri 737-800NG și vor avea o durată de aproximativ trei ore și zece minute, iar biletele au un preț de pornire de 55 de euro pe sens și pot fi rezervate pe site-ul companiei aeriene.

Această rută a fost operată până în septembrie 2022 de Blue Air, iar acum doar Wizz Air mai operează zboruri spre aeroportul Sandefjord Torp, situat la 120 de kilometri de capitala Norvegiei.

Blue Air nu mai operează niciun zbor, iar compania ar urma să fie cumpărată de stat. Primele probleme pentru companie au început în luna iulie, când a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu suma de două milioane de euro pentru anularea a 11.289 de zboruri, în perioada 30.04.2021-30.04.2022, echivalentul a 178.405 rezervări, pentru care s-au efectuat plăți în valoare totală de 66.585.967,68 lei.

Mai mult, pe 4 octombrie ANPC anunța că a decis sancționarea companiei Blue Air cu încă 10 milioane de lei, echivalentul a 2 milioane de euro, a doua sancțiune primită în ultimele trei luni. Compania aeriană a suspendat pe 6 septembrie toate zborurile.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...