O fetiță în vârstă de 10 ani a îmbătrânit cu 2 ani. Este de necrezut ce i-a dat mama ei să mănânce

Ana Anitoiu 08.11.2020, 08:33
O fetiță în vârstă de 10 ani a îmbătrânit cu 2 ani. Este de necrezut ce i-a dat mama ei să mănânce

O fetiță în vârstă de 10 ani a ”îmbătrânit cu 2 ani”, din cauza alimentației. Este de necrezut ce i-a dat mama ei să mănânce, ducând-o astfel mai aproape de pubertate.

Ce simptom a avut fetița despre care s-a aflat că a îmbătrânit cu 2 ani

Fetița în vârstă de 10 ani face tratamente agresive și multe vizite la medic, de peste un an și jumătate. Injecțiile și medicamentele ce i-au fost prescrise de medici îi țin sub control evoluția bolii.

Problema de sănătate a fost descoperită după ce fetiței i-a apărut un simptom ce ar fi putut fi ignorat de mama ei. O radiografie a făcut lumină în acest caz.

”Primele semne au fost durerile de sâni. Am mers la medicul de familie. Am făcut și o radiografie să-i vadă vârsta osoasă și s-a văzut că vârsta ei este cu 2 ani … ea are 10 ani și jumătate și ar fi 12 ani și jumătate”, a povestit mama fetiței, pentru știrileprotv.ro.

Acesta nu este singurul caz de acest fel. Medicii endocrinologi i-au avertizat pe părinți cu privire la riscul înmulțirii cazurilor de pubertate precoce.

Aceștia au spus că foarte puține dintre acestea ajung să fie tratate, pentru că părinții nu recunosc simptomele la timp. Într-un an, doar 25 de pacienți cu diagnostic clar au ajuns la Institutul Parhon.

Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan a avertizat că, din punct de vedere fiziologic, acești adolescenți pot deveni foarte repede părinți.

O fetita in varsta de 10 ani a imbatranit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei sa manance
Carne de pui, gatita

Ce alimente provoacă pubertatea precoce

Înainte de a împlini vârsta de 10 ani, multe fetițe ajung deja la pubertate. Conform medicilor, principala cauză a instalării pubertății precoce este alimentația greșită.

Mama fetiței de 10 ani care a ”îmbătrânit” doi ani a dezvăluit ce i-au recomandat medicii, în privința alimentației copilei. Să nu îi mai dea să mănânce carne de pui sau de curcan din comerț.

”Să nu mai mănânce carne de pui din comerț, puiul și curcanul sunt foarte periculoase, noi nu ne dăm seama, dar e foarte periculos. Pentru că e plin de hormoni”, a declarat femeia.

Specialiștii în endocrinologie și nutriție atrag atenția că modul în care sunt crescute păsările ar putea provoca apariția hormonilor în carnea ce ajunge să fie consumată de români.

”Nu mai mâncați carne de animal tânăr, pentru că adesea animalul tânăr din comerț are o dezvoltare rapidă i se induce o dezvoltare rapidă și nu se știe cum i se induce această dezvoltare”, a mai spus medicul Iuliana Gherlan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...