Creierul uman, îmbătrânit cu 10 ani din cauza infectării COVID-19. De ce spun cercetătorii asta

Mihai Roșoiu 28.10.2020, 14:58
Creierul uman, îmbătrânit cu 10 ani din cauza infectării COVID-19. De ce spun cercetătorii asta

Creierul uman, îmbătrânit cu 10 ani din cauza infectării cu COVID-19. Aceasta este concluzia tulburătoare la care au ajuns cercetătorii, în urma unui studiu realizat recent. Se pare că noul coronavirus lasă sechele serioase asupra organismului. Specialiștii atrag atenția asupra pericolului care ne pândește.

Creierul, afectat de infectarea cu COVID-19

Efectele coronavirusului pentru corpul uman pot fi extrem de dure. O dovedește recentul studiu realizat la Imperial College London de către medicul Adam Hampshire. Folosindu-se de 84.000 de subiecți, doctorul a ajuns la concluzii înfiorătoare.

Pacienții care au dobândit forme severe de COVID-19 riscă să fie afectați pe viață. Cel mai îngrijorător este faptul că infecția are efect inclusiv la creier. S-a descoperit că după ce au trecut cu bine peste boală, creierul unora dintre oameni este îmbătrânit cu aproape 10 ani.

Cercetatorii spun ca virusul COVID-19 afecteaza creierul
Cercetatorii spun ca virusul COVID-19 afecteaza creierul

Este o afirmație îngrijorătoare, ce trebuie să dea de gândit celor care ignoră sfaturile specialiștilor. Concret, un pacient care a avut coronavirus în cea mai gravă formă poate avea un deficit cognitiv de câteva luni.

„Rezultatele noastre confirmă impoteza potrivit căreia există consecinţe cognitive cronice ale COVID-19. Perosoanele, care şi-au revenit, inclusiv cei care nu mai manifestă deloc simptome, au prezentat deficite cognitive importante”, a declarat Hampshire pentru Agenția Reuters.

Vestea vine într-un context de-a dreptul apocaliptic. Aproape toate statele lumii se confruntă cu o nouă creștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19.

Britanicii au folosit un test de cunoaștere foarte cunoscut, denumit generic Great British Intelligence Test. Cei 84.000 de bolnavi au făcut acest test. Printre ei s-au aflat și persoane care sufereau și de alte boli. Rezultatul celor care au contractat noul coronavirus au fosr îngrijoătoare.

Explozie de infectări cu noul coronavirus în România

Coronavirusul s-a instalat puternic și în România, la fel ca în aproape statele lumii. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 222.000 de cazuri. O parte din măsurile de urgență adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au încetat, începând cu data de 15 mai 2020. Numărul îmbolnăvirilor, precum și al deceselor continuă, însă, să crească.

Explozie de cazuri COVID-19 in Romania
Explozie de cazuri COVID-19 in Romania

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În total, 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați, pe teritoriul țării noastre. 5.343 noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 ore. Din nefericire, până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecția de coronavirus au decedat.

Dintre cei care nu au supraviețuit virusului, 107 români au murit în intervalul 27 – 28 octombrie. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

 

Urmăriți Impact.ro și pe