Ea este fetița-păpușă, care a șocat întreaga planetă. Are 11 ani, părul complet alb și ochii de diferite culori. Care este boala care o face atât de specială

Ana Anitoiu 04.11.2020, 11:33
Ea este fetița-păpușă, care a șocat întreaga planetă. Are 11 ani, părul complet alb și ochii de diferite culori. Care este boala care o face atât de specială

O fetiță în vârstă de 11 ani care arată ca o păpușă, cu părul alb, a șocat întreaga planetă cu frumusețea ei. Suferă de o boală ce o face de neuitat pentru cei care o văd, mai ales dacă îi privește cu ochii ei de culori diferite.

De ce boală suferă fetița-păpușă și ce spun colegii ei despre ea

Amina Ependieva s-a născut pe 11 decembrie 2008, în Groznîi, capitala Ceceniei. Ea a suferit două mutații genetice: albinism și heterocromie. Are părul complet alb și ochii de culori diferite: unul albastru deschis, altul căprui spre roșu.

Fata care pare să fie o păpușă a fost descoperită de Amina Arsakova, o fotografa originară tot din Cecenia, regiune a Federaţiei Ruse. Ea obișnuiește să fotografieze femei și copii cu o frumusețe incredibilă.

În descrierea uneia dintre fotografiile pe care i le-a făcut Aminei Ependieva, ea a scris: „În căutarea frumuseţii, am avut iarăşi parte de succes”.

O fetita din Cecenia a socat intreaga planeta. Are parul alb si ochii de diferite culori
Amina Ependieva

Imaginile cu Amina Ependieva au generat numeroase aprecieri și comentarii. ”Uau! Atât de frumoasă!”. ”Înger din Rai!”, ”Splendidă”, ”Impresionantă”, ”Are o frumusețe atât de calmă. Îți inspiră pace când te uiți la ea”, ”Pare că e o zână” și ”Sper ca Dumnezeu să o țină în siguranță pe această fetiță și pe familia ei”, au fost câteva dintre comentarii.

Colegii de la şcoală ai Aminei Ependieva spun că, în realitate, fetița este chiar mai frumoasă decât în ​​fotografii.

Ce sunt albinismul și heterocromia

Albinismul este o boală rară, ce se moștenește genetic. Aceasta presupune producerea unei cantități foarte mici de melanină sau chiar absența acestui pigment la nivelul pielii, părului și ochilor.

Albinismul, care poate provoca colorarea irisului în albastru deschis sau roșu, poate fi transmis de-a lungul mai multor generații, fără să fie depistat, pentru că nu există o manifestare a simptomelor.

Persoanele care suferă de albinism trebuie să fie extrem de atente la protecția pielii și a ochilor. Acestea pot suferi complicații oftalmologice, de severitate medie sau gravă: fotofobie, nistagmus, strabism, astigmatism și reducerea acuității vizuale.

Vezi și: Boala care l-a sluțit pe cel mai iubit rege al românilor. „Flăcăul ca o icoană vie” s-a transformat, fulgerător. Nici măcar Regina Maria nu l-a mai recunoscut: „Era palid, urâțit, îmbătrânit, mă apucase disperarea”

Heterocromia ochilor rezultă dintr-un exces sau din absența melaninei. Aceasta poate fi congenitală, cauzată de mozaicismul genetic, chimerism, diferite afecţiuni dobândite sau traumatisme.

Această afecțiune este clasificată în trei forme clinice. În heterocromia completă, un iris are culoare diferită faţă de celălalt. În cea sectorială, o parte dintr-un iris are culoare diferită de restul, iar în heterocromia centrală,din pupilă iradiază benzi de culori diferite, în cadrul aceluiaşi iris.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...