Aproape toți bolnavii Covid au fost depistați cu lipsa unei vitamine esențiale din organism. Cum se poate rezolva această carență

Stan Filon / 28.10.2020, 14:52
Aproape toți bolnavii Covid au fost depistați cu lipsa unei vitamine esențiale din organism. Cum se poate rezolva această carență

S-a găsit un numitor comun al bolnavilor de coronavirus! O cercetare făcută la Madrid arată că 82% dintre pacienții testați aveau o carență de vitamina D în organism, potrivit Agerpres.

82% dintre pacienții cu coronavirus au carențe de vitamina D

Studiul publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism mai arată că lipsa vitaminei D din organism se întâlneşte mai des în rândul bărbaţilor, iar alte cercetări arată că aceștia sunt mai afectați de coronavirus decât femeile ceea ce ar putea reprezenta o legătură.

Vitamina D este hormon produs de rinichi ce controlează concentrația de calciu din sânge și care afectează sistemul imunitar, se arată într-un comunicat la Societății de Endocrinologie. Specialiştii mai spun că deficitul de vitamina D este asociat cu probleme medicale, iar comunitatea științifică analizează încă motivul.

Bolnavii de coronavirus au carente de vitamina D
Bolnavii de coronavirus au carente de vitamina D

Vitamina D ajută la fixarea calciului şi fosforului în organism

Cercetătorii au descoperit că 82,2% dintre cei 216 pacienți cu coronavirus de la Hospital Universitario Marques de Valdecilla aveau lipsă de vitamina D. S-a mai vorbit despre coronavirus și carențe ale vitaminei D. Cel care a deschis acest subiect este medicul român din Las Vegas, Ion Alexie. Acesta spunea că doctorii din mai multe ţări au făcut o legătură între carenţa de vitamina D şi infecţia cu coronavirus.

“Vitamina D este o vitamină care este necesară scheletului să fie puternic şi strong. Noi testam pe toată lumea oricând, şi se pare că şi italienii şi francezii, şi am impresia că şi în China au testat, apoi au pus informaţia pe computer care a arătat că cei care aveau deficienţă de vitamina D au avut mortalitate mai mare”, explica dr. Ion Alexie, medic infecţionist la un spital din Las Vegas.

Care sunt alimentele cele mai bogate în vitamina D

“În mod normal se folosesc 1.000 de unităţi internaţionale (UI) de vitamina D pe zi, aia este doza care ne trebuie, acum eu aş folosi 2.000 de unităţi”, a completat dr. Alexie.

Vitamina D, supranumită şi “vitamina soarelui”, are un rol-cheie în fixarea calciului şi fosforului în organism, deci ne ajută să avem un sistem osos puternic şi ajută și sistemul imunitar să funcţioneze normal. Poate avea un rol important și în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar, susțin experții.

După cum se știe, cea mai bună sursă de vitamina D o reprezintă razele soarelui. Apoi, peștele gras, gălbenușul de ou, ciupercile, produsele lactate conțin și ele un grad ridicat de vitamina D.

Medicul Virgil Musta, șeful Spitalului Matei Balș din Timișoara, a vorbit despre importanţa vitaminei D şi a recomandat un cocktail de trei vitamine, care ajută la întărirea sistemul imunitar: vitamina C, D și zinc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI