O femeie aduce acuzații grave polițiștilor bătăuși de la Secția 16. Ce i-au făcut doar pentru că nu avea buletinul la ea

Iancu Andreea, Ioana Nechifor 31.03.2021, 16:48
O femeie aduce acuzații grave polițiștilor bătăuși de la Secția 16. Ce i-au făcut doar pentru că nu avea buletinul la ea

Cazul celor doi bărbați torturați de polițiștii Secției 16 și apoi decedați în mod suspect a deschis o adevărată cutie a Pandorei. Recent, o femeie a trecut prin clipe de groază și aduce acuzații grave polițiștilor bătăuși de la Secția 16, din București. Întreaga mărturisire a fost făcută de către avocatul Adrian Cuculis, care a povestit ororile prin care a trecut femeia.

Doi tineri au fost bătuți și torturați de polițiștii din Capitală

În luna septembrie a anului trecut, doi tineri aduceau acuzații grave la adresa polițiștilor, după ce ar fi fost bătuți de oamenii legii în zona Eroii Revoluției din Capitală. Aceștia le-ar fi atras atenția celor doi bărbați în uniformă că nu poartă mască de protecție, reproșându-le că dau amenzi fără temei cetățenilor, de vreme ce nici măcar ei nu respectă legea. Polițiștii au reacționat în urma acuzațiilor și i-ar fi pus cătușe unuia dintre tineri, pe care l-au și lovit cu bastoanele, cu pumnii și picioarele, după care l-au băgat în dubă și l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde l-au torturat.

Potrivit procurorilor, pe 1 septembrie 2020, în jurul orei 01:45, agenţii de la Secţia 16 de Poliție au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, unde au fost abordați de cei doi tineri. Aceștia din urmă le-ar fi adresat reproșuri cu privire la lipsa măștilor de protecție.

În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran, spun procurorii.

Cei doi tineri au fost bătuți și torturați anul trecut, însă și-au pierdut viața recent, în mod suspect
Cei doi tineri au fost bătuți și torturați anul trecut, însă și-au pierdut viața recent, în mod suspect

Cei doi bărbați au decedat, în mod suspect. Grupul de polițiști este anchetat în continuare

Scandalul din jurul acestui incident a escaladat și mai mult după ce tinerii și-au pierdut viața în mod suspect. În urmă cu aproximativ săptămâni, unul dintre bărbați era declarat decedat, aparent din cauze naturale. De asemenea, prietenul său, bătut și el și torturat de către polițiștii Secției 16, a fost găsit mort în locuința unui cunoscut, la scurt timp după decesul celuilalt.

Între timp, pe data de 5 martie, Tribunalul București dispunea arestarea preventivă a trei polițiști de la Secția 16 de Poliție, în urma acuzațiilor din care reiese că au bătut în septembrie 2020 doi tineri în zona Eroii Revoluției. Alți trei agenți au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce unul nu a primit nicio măsură preventivă. Procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare în total nouă polițiști, printre care și un lider de sindicat, responsabili de infracțiuni precum lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

Polițiștii Secției 16, acuzați de o nouă victimă pentru tratamente rele
Polițiștii Secției 16, acuzați de o nouă victimă pentru tratamente rele

O femeie aduce acuzații grave polițiștilor bătăuși de la Secția 16

Dosarul deschis pe numele polițiștilor bătăuși de la Secția 16 are o nouă mărturie, a unei femei care aduce acuzații grave după ce a trăit o adevărată dramă. Decesul celor doi tineri a dus la apariția unor noi acuzații, o femeie fiind victima aceluiași grup de oameni ai legii. Pe numele său Ruxandra, femeia a dezvăluit totul avocatului Adrian Cuculis, care a explicat cum au decurs ororile în cazul acesteia.

În urma morţii lui Ionuţ, băiatul umilit de poliţiştii Secţiei 16, apar alte victime umilite şi batjocorite de aceeaşi gască. Povestea Ruxandrei: 2019, oprită în faţa blocului de aceeaşi poliţişti. Pentru că le-a cerut voie să urce până în imobil să-şi ia buletinul, a fost trântita la pământ, încătuşată(mi-a declarat că a fost sigură că este victima unui viol din modul de operare), urcata în maşina de poliţie şi înjurata de zeci de poliţişti. Au fost chemate 9 maşini de intervenţie pentru o femeie de 40 de ani, pe care o aştepta copilul acasă. După două ore de injurii « eşti o babă, credeam că eşti mai tânără », « nu vă băgaţi ca e drogată », « ai făcut trotuarul » şi altele şi după ce s a confirmat că nu era nici drogată şi nici băută, « au lăsat-o să plece », a dezvăluit avocatul Cuculis.

Dosarul Ruxandrei a rămas însă nesoluționat, în ciuda faptului că femeia are și certificat medico-legal și o plângere penală depusă. De doi ani de zile de când a încercat să își facă dreptate, victima polițiștilor bătăuși nu a reușit să îi găsească pe vinovați.

Ruxandra are un certificat cu 2 zile de îngrijiri medicale şi o plângere penală depusă şi de 2 ani dosarul zace în sertare la secţia 14 (aceeaşi secţie cu medicul stomatolog bănuit de viol), asta după ce dosarul, culmea a fost preluat de secţia 16, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...