Ce făceau polițiștii de la Secția 16 din București la interogatorii. Imaginile sunt elocvente

Cristian Cojocaru 06.03.2021, 13:46
Ce făceau polițiștii de la Secția 16 din București la interogatorii. Imaginile sunt elocvente

Potrivit unor imagini difuzate vineri seara de Antena 3, polițiștii de la Secția 16 pare să aibă o metodă mai puțin legală atunci când vine vorba de interogatorii. Din imagini reiese cum organele de poliție agresează un bărbat reținut.

Polițiștii de la Secția 16 București conduc interogatorii care încalcă drepturile

Camerele de monitorizare din secție au suprins momentele în care polițiștii agresează un bărbat în timpul interogatoriului. Victima din imagini a suferit mai multe agresiuni fizice din partea polițiștilor, după ce a avut o altercație pe stradă cu două persoane care ar fi consumat substanțe interzise.

Bărbatul a sunat ulterior la 112 însă unul dintre cei cu care a avut altercația, a sunat la rândul său la poliție și a afirmat că este fiu de polițist. După ce a fost dus la secție, bărbatul care a anunțat incidentul a fost supus violenței de mai multe ori. Acest incident s-a petrecut în anul 2018, iar aceasta nu este prima dată când polițiștii au apelat la această metodă care încalcă drepturile omului.

În cadrul Antena 3, Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor ”Sed Lex” a confirmat că cei care apar în imaginile prezentate, sunt aceiași pe numele cărora procurorii au deschis un dosar penal sub acuzațiile de sechestrare și tortură petrecut în septembrie 2020. În baza acestui dosar, joi au fost arestați trei polițiști iar alți trei au fost pus sub control judiciar. În cazul unui polițist nu s-a luat nici o măsură.

Dintre cei arestați face parte și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor. Alături de el au mai fost arestați Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

Polițiștii din cadrul Secției 16 București au agresat fizic un bărbat în timpul unui interogatoriu
Polițiștii din cadrul Secției 16 București au agresat fizic un bărbat în timpul unui interogatoriu

Care este poziția liderului Sed Lex

Florin Vîlnei a vrut să ia atitudine însă răspunsul primit a fost ca fiecare să își vadă de treaba sa.

„Unul dintre cei din imagini este lider de sindicat național. Este prim-vicepreședinte. Nu la mine. Acum 2 ani, când am luat atitudine cu privire la ce s-a întâmplat acolo, cunoscând destul de bine secțiile din București, discuțiile erau destul de aprinse cu privire la comportamentul acestor indivizi, că nu pot să-i numesc colegi, și am avut o atitudine destrul de acidă. N-au ce căuta și nu trebuie să tolerăm astfel de comportamente. Am luat atitudine încă de atunci. Cei de la Secția 16 mi-au transmis, subliminal, să ne vedem, fiecare, de treaba noastră”, a spus liderul Sed Lex, Florin Vîlnei.

În incidentul din septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost agresați fizic de către polițiști în zona Eroii Revoluției din București. Tinerii au atras atunci atenția polițiștilor că nu poartă mască și că dau amenzi în mod abuziv. Potrivit plângerii depuse, cei doi tineri au fost încătușați și loviți.

„Am fost târât din mașină. Aceasta este calea ferată unde mi-a fost aruncat telefonul. Adidașii au fost aruncați în partea dreaptă. Mașinile de poliție se aflau aici. Erau trei mașini de poliție. Am fost pus la pământ cu cătușe la spate, am fost prima dată pus cu fața în sus. Mi-au dat prima dată peste pulpe, apoi peste tălpi, scoțându-mi adidașii, după care m-au întors cu fața în jos și au început să dea iar cu bastoanele în mine. M-au pus să îmi cer iertare. N-am mai putut rezista loviturilor și mi-am cerut iertare. Cel mai în vârstă a fost cel mai agresiv dintre toți. A urinat pe mine”, a povestit una dintre victime reporterului Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe