O femeie a fiert o banană în apă, cu tot cu coajă, apoi a băut conținutul. Ce s-a întâmplat cu ea

Beatrice Dumitru 05.05.2023, 14:02
O femeie a fiert o banană în apă, cu tot cu coajă, apoi a băut conținutul. Ce s-a întâmplat cu ea

O femeie a făcut un experiment incredibil. Ea a pus la fiert, într-o oală cu apă, o banană cu tot cu coajă, iar la scurt timp au apărut rezultate uimitoare. Dacă mai adaugi și alte fructe va ieși ceva deosebit. Iată care a fost efectul obținut prin fierberea bananei.

Efectul obținut prin fierberea bananei

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume si unii oameni de stiinta cred ca banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Puține fructe sunt la fel de bune și oferă atât de multe beneficii pentru sănătate ca bananele. O banană poate conține 110 calorii, 30 de grame de carbohidrati si un gram de proteine.

Pentru că bananele sunt foarte sănătoase, o femeie a făcut un experiment cu efecte incredibile. Ea a pus la fiert o banană cu coajă cu tot, iar rezultatul a fost uimitor. Acest ceai de banane te calmează și te poate ajuta să dormi mult mai bine și să nu mai ai insomnii. Și este și simplu de preparat. Lasă să dea totul în clocot câteva minute, apoi bea lichidul obținut.

O femeie a fiert o banană în apă, cu tot cu coajă, apoi a băut conținutul. Ce s-a întâmplat cu ea
Bananele sunt bogate în potasiu.

Beneficii ale bananei

Bananele conțin substanțe nutritive importante necesare pentru corp și minte. Oferă micronutrienți, precum Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B6, Fier, Magneziu și Sodiu, dar sunt și o sursă importantă de Potasiu. De aceea, aceste fructe au numeroase beneficii pentru organism.

Potasiul găsit în banane poate ajuta la sănătatea oaselor, deoarece poate contracara pierderea urinară crescută de calciu. De asemenea, bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric. Substanțele din banane ajută la activarea celulelor care compun mucoasa stomacului, care produc o barieră de mucus gros, ca protecție împotriva acizilor din stomac. În plus, o serie de compuși din banane, inhibitori de protează, ajută la eliminarea bacteriilor din stomac, agenți patogeni ai ulcerului gastric.

Banana a fost folosită în mod tradițional pentru a trata leziunile și împotriva diareei. Motivul științific al acestui obicei este acum cunoscut: diferite studii sugerează că bananele pot reduce formarea unui radical liber direct legat de inflamarea celulelor. Un alt studiu publicat în 2014 recomandă includerea acestui fruct în alimentația pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

Bananele sunt singurele fructe ce conţin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajută organismul uman să producă serotonin, un produs chimic natural care ameliorează depresia psihică.

Potasiul este esențial pentru controlul tensiunii arteriale și funcția sănătoasă a rinichilor. Ca o bună sursă dietetică de potasiu, bananele pot fi benefice în special pentru menținerea rinichilor sănătoși.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...