O faimoasă regiune a Italiei, unde merg foarte mulți români, a fost lovită de o furtună puternică. Doi oameni au murit, iar alți 18 au fost răniți

Ioana Bucur 19.08.2022, 09:42
O faimoasă regiune a Italiei, unde merg foarte mulți români, a fost lovită de o furtună puternică. Doi oameni au murit, iar alți 18 au fost răniți

Momente cumplite pentru localnici și turiștii veniți din întreaga lume, care sperau să se bucure de o vacanță fabuloasă. Una dintre cele mai frumoase și cunoscute regiuni ale Italiei a fost lovită de o furtună devastatoare. Autoritățile anunță că doi oameni au murit, iar alți 18 au fost răniți. Peste o sută de persoane au fost evacuate, s-au pregătit locuri de cazare de urgență.

Doi morți și 18 răniți

Italia rămâne destinația de vacanță preferată a turiștilor din întreaga lume, inclusiv a românilor. Joi, 18 august, una dintre cele mai frumoase și vizitate regiuni ale țării a fost devastată de o furtună violentă.

Autoritățile au anunțat că doi oameni și-au pierdut viața și alți 18 au fost răniți, în Toscana, în urma unei furtuni, vântul smulgând copaci din rădăcină și acoperișurile de pe clădiri.

Membri ai Asociației Protecției Civile au organizat locuri de cazare de urgență în școli și gimnazii, pentru a-i putea dăposti pe cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Ploile torențiale și vijeliile au lovit regiunea între zona de coastă şi oraşul turistic Florenţa.

Presa locală scrie că, în urma căderii unor copaci, un bărbat a murit la Lucca și o femeie și-a pierdut viața la Carrara.

Furtuna a smuls copacii din rădăcină, rănind patru persoane într-un camping la Marina di Massa, la malul mării. Alți patru oameni au ajuns de urgență la spital în orașul medieval Barga, după ce maşina la bordul căreia se aflau a fost lovită de un acoperiş. Alte zece persoane au suferit răni ușoare.

O faimoasa regiune a Italiei, unde merg foarte multi romani, a fost lovita de o furtuna puternica. Doi oameni au murit, iar alti 18 au fost raniti
Toscana, devastată de o furtună puternică

Furtuni puternice în Italia

Experții din domeniu au explicat că toate aceste modificări climatice apărute ca efect al activității umane nu fac altceva decât să crească nu doar intensitatea cât și frecvența unor fenomene meteo extreme, precum canicula, seceta, incendii de pădure, dar și ale furtunilor puternice însoțite de averse torențiale.

Întreaga țară este afectată de asemenea fenomene meteo periculoase. Tot joi, mai multe fragmente din clopotul Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția au căzut.

Vineri, s-a decis închiderea parcurilor din orașul Milano, autoritățile locale cerând locuitorilor să nu își lase mașinile și să nu stea sub copaci. Oamenii au fost sfătuiți să se asigure că din balcoanele locuințelor nu există riscul să cadă obiecte.

Meteorologii au emis avertizări de ploi și rafale puternice de vânt valabile joi și vineri seara, și în regiunea Latio, de care aparține și capitala țării, Roma.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...