Vremea se schimbă radical în weekend. Ce au anunțat meteorologii pentru perioada 19 – 21 august

Ana Anitoiu 19.08.2022, 00:01
Vremea se schimbă radical în weekend. Ce au anunțat meteorologii pentru perioada 19 – 21 august

Vremea se schimbă radical în weekend. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat la ce trebuie să se aștepte românii din toată țara pentru perioada 19 – 21 august. În unele zone sunt așteptate ploi.

Prognoza meteo pentru vineri, 19 august 2022

Potrivit ANM, vineri, vremea se va răci în toată  țara. Maximele vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius, în Banat, Crișana și Moldova. Ceva mai cald va fi în Transilvania și Maramureș, cu maxime de 28 – 29 de grade, și în Dobrogea, Muntenia și Oltenia, cu maxime de până la 30 – 32 de grade Celsius.

Minimele zilei vor fi de până la 20 de grade Celsius în Banat, Transilvania, Maramureș și Moldova. În restul regiunilor, cele mai mici temperaturi ale zilei vor coborî până la 21- 22 de grade Celsius. Meteorologii au avertizat că sunt șanse mari să plouă prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și izolat Oltenia.

Vremea se schimba radical in weekend
Meteorologii au anuntat ca sunt sanse mari sa ploua in weekend

Prognoza meteo pentru vineri, 20 august 2022

Sâmbătă, temperaturile vor fi până în 30 de grade Celsius prin Banat, Crișana, Maramureș și Moldova. Acest prag va fi depășit prin Transilvania, Dobrogea, Muntenia și Oltenia.

În ceea ce privește minimele zilei, prin Banat, Transilvania, Maramureș și Moldova, acestea vor fi de 19 – 20 de grade Celsius. Prin Crișana, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, vor fi minime de până la 20 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat că sunt șase mari de ploi pe tot teritoriul țării.

Cum va fi vremea duminică, 21 august 2022

Duminică, maximele vor fi situate în jurul valorilor de 27 – 29 de grade Celsius, prin zonele de nord, vest și centru, Banat, Crișana și Maramureș. Prin Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia sunt așteptate maxime de până la 29 și izolat 30 de grade Celsius.

Valorile termice minime ale zilei vor fi scăzute, de până la 17 grade Celsius prin zonele de nord, vest și centru. În restul teritoriului țării, cele mai mici temperaturi ale dimineții se vor încadra între 17 – 18 grade. ANM a avertizat că sunt posibile ploi în toate regiunile României.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...