O echipă de Liga 1 e gata să se desființeze în acest sezon: datoria uluitoare la care au ajuns, situația e dramatică

Stan Filon 19.02.2021, 15:44
O echipă de Liga 1 e gata să se desființeze în acest sezon: datoria uluitoare la care au ajuns, situația e dramatică

O echipă din Liga se scufundă sub greutatea datoriilor și se poate desființa în orice moment, mai ales după ce patronul tocmai ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În plus de asta, a fost un scandal imens, după ce mai mulți jucători au recunoscut că s-au dopat.

Această echipă s-ar putea desființa, din cauza datoriilor uriașe

Echipa Astra este la un pas de desființare! Campioana României în anul 2016, Astra a ajuns de nerecunoscut. Datoriile s-au acumulat lună de lună, iar acum și patronul Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București. Este o pedeapsă majorată față de cea decisă de prima instanță, de 3 ani și 6 luni de închisoare. Niculae a fost acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

O echipa de Liga 1 e gata sa se desfiinteze in acest sezon
O echipa de Liga 1 e gata sa se desfiinteze in acest sezon

datorii imense, juctori cercetatați pentru dopaj

Situația s-a degradat major la echipă, în ultimii ani. Pe anul fiscal 2019, ultimul afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe, Astra figurează cu o datorie uriașă, de aproximativ 78 de milioane de lei (16 milioane de euro), bani pe care trebuie să-i plătească în maximum un an. Echipa riscă să se desființeze însă în mai puțin de-atât.

Iată bilanţul Astrei pe anul fiscal 2019:

  • Datorii: 78.018.857 lei (16 milioane de euro) – datorii care trebuie plătite în maximum un an
  • Venituri totale: 14.374.786 lei (2,94 de milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 24.777.834 lei (5 milioane de euro)
  • Pierderi: 10.337.238 lei (2,1 milioane de euro)

De notat faptul că și în 2016, când Astra a câștigat campionatul, patronul ioan Nicule era tot după gratii. Atunci, clubul nu stătea la fel de prost ca acum, din punct de vedere financiar.

Interesant este că Astra a câştigat singurul titlu de campioană din istoria clubului într-o perioadă în care Ioan Niculae se afla în spatele gratiilor. Însă atunci, faţă de acum, situaţia financiară a clubului era mult mai bună. Î prezent, Astra se afă pe locul 13 în clasament și se bate pentru a scăpa de retrogradare. Alex Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto sunt judecaţi de ANAD pentru dopaj şi sunt şanse mari să fie suspendaţi, iar clubul să fie exclus din Liga 1, dacă se dovedește că se știa de faptele jucătorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...