Nu mai ține castraveții lângă roșii în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

Ana-Maria Tudor 09.06.2023, 17:45
Nu mai ține castraveții lângă roșii în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

Castraveții sunt cu adevărat niște legume gustoase și aromate, fiind în același timp și o alegere excelentă pentru sănătate. Aceștia au proprietăți de purificare a organismului și favorizează un tranzit intestinal sănătos. Un aspect interesant este că castravețîi sunt considerați chiar un aliment de detoxificare și au capacitatea de a calma anxietatea. Cu alte cuvinte, castraveții sunt plini de proprietăți benefice pentru organism.

Cum trebuie să păstrezi castraveții în frigider

Cel mai mare inamic al castraveților este căldura, aceasta poate duce la încrețirea lor rapidă și la pierderea consistenței crocante. Prin urmare, pentru a păstra castraveții proaspeți, ar trebui să îi depozitezi întotdeauna într-un loc umbros, cum ar fi frigiderul sau o pivniță răcoroasă. În plus, este important să eviți depozitarea acestora în apropierea merelor și roșiilor, deoarece aceste fructe eliberează un gaz numit etilenă, care poate accelera procesul de măturare și degradare al castraveților.

Castraveții nu trebuie congelați

Cei mai buni castraveti in saramura. Reteta asta e de pastrat
 

Acestea legume savuroase prezintă un conținut ridicat de apă (aproximativ 96%), iar astfel, reprezintă o sursă excelentă de hidratare. În plus, există câteva trucuri la care orice gospodină poate apela pentru a le păstra prospețimea. Un factor cheie în menținerea prospețimii castraveților este depozitarea lor adecvată. Aceștia ar trebui să fie păstrați într-un loc răcoros, cum ar fi frigiderul, la o temperatură de aproximativ 10-15 grade Celsius. Evită depozitarea lor în apropierea altor fructe și legume care eliberează etilenă, deoarece acest gaz accelerează procesul de degradare a castraveților. De asemenea, este important să nu îi depozitezi în congelator, deoarece sunt sensibili la temperaturile foarte scăzute, iar în congelator se vor strica mult mai rapid.

Un alt truc ușor de urmat este înfășurarea castraveților într-o pungă de plastic ce poate ajuta la menținerea umidității și prevenirea deshidratării. Asigură-te că punga nu este închisă ermetic, ci lăsată ușor deschisă pentru a permite circulația aerului pentru a evita condensarea. În cazul în care îi depozitați în frigider, trebuie să va asigurați că temperatura setată este cea potrivită. Depozitarea acestora la temperatura de aproximativ 9°C poate fi o opțiune acceptabilă, dar trebuie să aveți grijă să nu îi lăsați prea mult timp acolo și să îi verificați în mod constant.

În general, temperatura optimă de depozitare a castraveților este în jur de 12°C. În acest fel, ei pot rămâne proaspeți timp de până la trei săptămâni. Dacă aveți o pivniță sau o cămară în care temperatura este în jur de 12°C, poate fi locul ideal pentru a depozita castraveții.

 

Urmăriți Impact.ro și pe