Ce să plantezi întotdeauna lângă castraveți. Trucul care îi ajută să rodească până toamna târziu

Badea Violeta, Coteț Alexandru 31.05.2023, 19:05
Ce să plantezi întotdeauna lângă castraveți. Trucul care îi ajută să rodească până toamna târziu

Castraveții sunt extrem de consumați și de iubiți la noi în țară. Ei au foarte puține calorii și foarte multe vitamine și minerale importante pentru organism, așa că dacă te-ai hotărât să plantezi în acest an castraveți în grădină, trebuie să-ți spunem un secret. Iată ce să pui lângă ei ca să rodească până toamna târziu!

Iată ce să plantezi întotdeauna lângă castraveți

În ulltimii ani, tot mai mulți români care beneficiază de o grădină preferă să-și cultive propriile legume, asta pentru că cele din supermarketuri nu au același gust și nu sunt la fel de sănătoase.

Nu întâmplător, adesea, multe dintre legume ajung să fie retrase din magazine, după ce se descoperă că nu sunt tocmai sigure pentru consum. Astfel, cele mai gustoase și mai sănătoase legume sunt cele pe care le cultivăm noi, așa că iată câteva sfaturi utile pentru cultura de castraveți.

În primul rând, specialiștii recomandă plantarea anumitor legume lângă castraveți, deoarece așa aceștia vor crește bine și vor da roade până toamna târziu. Astfel, pentru a te bucura de o cultură bogată de castraveți plantează lângă ei fasole, varză, porumb și cartofi timpurii.

Citește și Cât costă un kilogram de castraveți românești în piață. Prețurile au luat-o razna, puțini români își permit!

Vecinii pe care nu-i agreeaza deloc castravetii
Vecinii pe care nu-i agreeaza deloc castravetii

Ce mai poți planta lângă castraveți

Usturoiul îl plantăm tot lângă castraveți, deoarece respinge unii dăunători ai lor. Ceapa, de asemenea, este la fel de prietenoasă cu castraveții din grădina ta.

Însă, specialiștii susțin că trebuie să existe o anumită distanță între ceapă și castraveți, asta pentru că udarea cepei este redusă cu o lună înainte de recoltare, pe când castraveții au nevoie de umiditate în această perioadă, notează cei de la agrointel.ro.

Este foarte important să știi și cu ce legume „nu se înțeleg” castraveții, pentru a avea o grădină perfectă. Ei bine, vecinii pe care nu-i agreează deloc castraveții sunt dovleceii, pepenii, roșiile și vinetele. De asemenea, nici morcovii nu se împacă bine cu castraveții, deoarece ambele culturi au nevoie de foarte mulți nutrienți.

Citește și Cum speli corect fructele și legumele pentru a elimina pesticidele!

Ce s-a ales de afacerile în care Cristina Bâtlan a investit la Imperiul Leilor
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...